„Ana, Ana, Sanziana, lasa-mi gandul
sa m-adoarma, sa ma-nvart in ape line, sa-mi port dorul in suspine, sa-mi lasi visul rostogol”. Nu stim daca rostind aceste cuvinte si- a facut aparitia, dar o „zana” a trecut astazi pragul Consiliului Judetean Valcea.

Imaginile au fost prezentate de presedintele CJ, Constantin Radulescu, pe pagina de facebook, declarandu- se vrajit de prezenta fetitei.

Imagine

Imagine

Astazi, Consiliul Valcean, alaturi de cantareti populari a oferit un spectacol dedicat zilei internationale a iei. Spectacolul a fost prezentat in amfiteatrul teatrului „Anton Pann” din Ramnicu Valcea.

Imagine

Imagine

 

VIDEO

https://www.facebook.com/ConstantinRadulescuValcea/videos/2979491408800910/

Ziua de 24 iunie este cunoscută, în calendarul popular, drept ziua de Sânziene sau Drăgaica. Tot astăzi este celebrată şi naşterea lui Ioan Botezătorul. 

Imaginaţia populară a închipuit Sânzienele ca pe nişte fete foarte frumoase, care trăiesc în păduri sau pe câmpii, cel mai adesea, dansand.
 

Potrivit etnologilor sunt zâne ale câmpului, ce dau puteri deosebite florilor, astfel încât acestea, în preajma sărbătorii de pe 24 iunie, devin plante de leac. 

Sursa: Realitatea de Valcea

Articolul precedentApreciată de reginele României, ia a fost purtată astăzi și de președintele PNL Râmnicu Vâlcea
Articolul următorMii de credincioși au venit la racla cu moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava VIDEO