Luni și marți procurorii militari ii așteaptă pe toți cei care au participat la protestul Diasporei și au fost răniți sau pot oferi informații importante sa se prezinte la sediul Parchetului Militar București, strada George Georgescu, numărul 2, Sector 4.

Parchetul Militar s-a autosesizat si ancheteaza modul in care Jandarmeria a intervenit asupra oamenilor din Piata Victoriei la protestul de vineri seara.

„In cursul zilei de sambata, 11 august 2018, procurori militari din cadrul Parchetului Militar Teritorial de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti s-au sesizat din oficiu, fiind inregistrat dosar penal cu privire la modul de interventie al jandarmilor si incidentele petrecute la manifestatia din Piata Victoriei din Bucuresti in cursul zilei de 10 august 2018, precum si in cursul noptii de 10 spre 11 august 2018.

La Parchetul Militar Teritorial de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti sunt colectate inclusiv sesizarile depuse la sectiile de politie, iar toate plangerile penale depuse vor fi inregistrate sub numar unic” (Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie)

Jandarmeria a intervenit violent la protestele de vineri seara, din Piata Victoriei, cu cantitati mari de gaze lacrimogene, tunuri de apa, jandarmii actionand inclusiv asupra unor protestatari pasnici. Reprezentantii Jandarmeriei au anuntat, in cadrul unei conferinte de presa, ca dupa protestul de vineri seara, 452 de persoane au fost asistate medical la fata locului, 70 au fost transportate la spital. De asemenea, 35 de jandarmi au fost tratati la fata locului, iar 11 au fost dusi la spital.

 

Articolul precedentApelul Jandarmeriei Valcene pentru cetateni, dupa violentele de la mitingul Diasporei
Articolul următorSCM Ramnicu Vâlcea, victorie la turneul din Bekescsaba (Ungaria), Yuliya Dumanska şi Iryna Glibko, cele mai apreciate sportive