Vremea începe să se încălzească și apar primele semne că vara se instalează definitiv și în țara noastră. Temperaturile vor fi în ușoară creștere, însă ploile nu se lasă duse cu una, cu două. ANM a publicat prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. Află, din materialul următor, cum va fi vremea, în fiecare regiune a țării, până pe 24 iunie.

Prognoza meteo săptămâna 27 mai – 3 iunie

Temperatura medie a aerului se va situa peste mediile multianuale în majoritatea regiunilor, dar mai ales în vestul, nordul și centrul teritoriului.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în vestul, nordul și estul teritoriului, în timp ce în rest vor fi deficitare.

Prognoza meteo săptămâna 3 – 10 iunie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în sudul, estul și local în centrul teritoriului și se va situa în jurul mediilor multianuale în rest.

Regimul pluviometric va fi excedentar în vestul, nord-vestul și local în centrul teritoriului, în timp ce în rest cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă.

Prognoza meteo săptămâna 10 – 17 iunie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste mediile multianuale la nivelul întregii țării.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor deficitare local în nord-est și sud.

Prognoza meteo săptămâna 17 – 24 iunie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice ale perioadei în toată țara.

Regimul pluviometric va fi ușor deficitar îndeosebi în regiunile centrale și apropiat de cel specific pentru această săptămână în restul teritoriului.

Articolul precedentGeneral american, avertisment care dă fiori
Articolul următorAcești salariați se vor bucura de mai multe zile de concediu