Autoritățile locale din Râmnicu Vâlcea și Tmișoara anunță modernizarea și reabilitarea sistemului de iluminat public.

Râmnicu Vâcea

Luni, 25 mai, se va da Ordinul de începere a lucrărilor domeniuli iluminatului public, realizat cu finanţare europeană ”Reabilitare iluminat public în Municipiul Ramnicu Valcea, inclusiv realizarea unei canalizaţii subterane noi aferente reţelelor electrice și de telecomunicaţii”.

Contractul de finanţare în cadrul POR 2014 – 2020 pentru acest proiect a fost semnat în 5 februarie 2019, iar în 23 aprilie 2020, în urma finalizării procedurilor de selecţie la care s-au înscris cinci ofertanţi, a fost încheiat contractul de lucrări cu asocierea Electromagnetica SA – Valoris SRL.

Valoarea de 17.736.457,72 lei cu TVA.

Proietul include: Zona Nord: străzile Iancu Pop, Nicolae Titulescu, Grigore Procopiu, Republicii, Decebal, Henri Coandă, Rapsodiei, Matei Basarab, Doctor Hacman, Mărăşeşti, Arhiepiscopiei, Popa Şapcă şi bd. Nicolae Bălcescu; II. Zona Ostroveni: străzile Nicolae Iorga, Mihai Eminescu, Ostroveni, Luceafărului, I.C. Brătianu, Lucian Blaga, Nichita Stănescu, Ion Referendaru, Petrişor, Dacia, Matache Temelie şi bulevardele Pandurilor şi Tineretului. Lucrările de modernizare şi eficientizare vor consta în demontarea a 548 de corpuri de iluminat existente și a 361 de stâlpi metalici, montarea a 709 de corpuri de iluminat cu LED cu o durata nominală de viaţă de minim 50.000 ore, instalarea a 666 de stâlpi, montarea în intersecţiile principale şi în cele cu sens giratoriu a 7 camere de contorizare a traficului, element component al sistemului de dimming şi telegestiune, şi echiparea dispeceratului cu un calculator. Totodată, se va monta reţea subterană de iluminat de joasă tensiune pentru fiecare stradă în parte (26,321 km., se vor moderniza 29 de puncte de aprindere cu sistem de dimming şi telemanagement şi se va monta canalizare subterană cu tuburi speciale, necesară instalaţiei de telecomunicaţie, pe o lungime de 78,963 km., făcându-se astfel trecerea de la reţelele aeriene de cabluri la cele subterane).

Durata de execuţie a lucrărilor, stabilită prin contract, este de 20 de luni de la Ordinul de Începere a Lucrărilor. Primele străzi care vor intra în acest program sunt Henri Coandă (în Nord) şi Mihai Eminescu (în Ostroveni). Vor urma strada Rapsodiei și strada Nicolae Iorga- (sursa: Primăria Râmnicului)

Timșoara:

Obiectivul cuprinde un număr de 25 de străzi care se vor moderniza prin montarea a 2248 aparate de iluminat cu tehnologie LED și implementarea unui sistem inteligent de telegestiune.(sursa: Realitatea de Timiș)

 

Sursa: Realitatea de Valcea

Articolul precedentVâlcea: Aparatul de testare Real Time PCR va funcționa în câteva zile
Articolul următorVâlcea: Posturi clericale vacante