Protest la această oră la combinatul Oltchim, din Râmnicu Vâlcea.

Protestatarii s- au reunit în fața pavilionului Oltchim, nemulțumiți de faptul ca nu li s- a explicat ce va însemna pentru ei semnarea contractului cu reprezentanții Chimcomplex.

Unii dintre angajații care protestează la această ora în fața Combinatului se tem că își vor pierde locul de muncă, a declarat pentru Realitatea de Vâlcea, Jana Sdreală.

Tot astăzi Oltchim a anunțat acționarii că a fost finalizat contractul de vânzare active încheiat cu Chimcomplex S.A. Borzești, firmă controlată de omul de afaceri Ștefan Vuza, prin încasarea integrală a prețului tranzacției și prin transferul dreptului de proprietate. Valoarea tranzacției este de 127 milioane de euro, reiese din comunicatul companiei

Pachetele de active transferate către Chimcomplex S.A. sunt: Clorosodice, Oxo-alcooli, Polioli, Servicii pe teren, Vagoane și VCM/PVC 1.

Activele includ terenuri, clădiri, investiții în curs de execuție, drepturi de proprietate intelectuală, bunuri mobile (utilaje, echipamente, tehnologii), folosite în procesul de producție.

1.164 salariați au acceptat încheierea contractelor individuale de muncă cu Chimcomplex S.A.

Oltchim S.A. va rămâne cu active în conservare, pentru care se vor continua procedurile prevăzute prin Planul de Reorganizare.

Combinatul Oltchim SA a intrat în procedura de insolvenţă în ianuarie 2013.

În luna iulie Comisia Europeană şi-a dat acordul preliminar pentru preluarea Oltchim de către Chimcomplex.

Chimcomplex SA face parte din grupul industrial român Serviciile Comerciale Române, controlat de Ştefan Vuza, şi activează exclusiv în domeniul fabricării de produse chimice.

 

Articolul precedentSpectacol tradițional de Crăciun, oferit în centrul Râmnicului, de actorii Teatrului Ariel
Articolul următorDonaţiile râmnicenilor au ajuns la destinație