Pentru a veni in sprijinul râmnicenilor și al turiștilor care aleg Râmnicu Vâlcea autoritățile au lansat noi evenimente gratuite in locuri de preomenadă, concepute să îi atragă pe aceștia.

Unul dintre proiecte, o idee de promovare a clasicilor naționali și nu numai. Un mod de recreere prin cultură: „Râmnicul Citește”.

În luna martie a anului 2018, în Scuarul Mircea cel Bătrân a debutat proiectul de bibliotecă stradală ”Râmnicul citeşte!”, iniţiat de Primăria municipiului şi Biblioteca Judeţeană ”Antim Ivireanul”.

Biblioteca stradală cu peste 2.500 de titluri, dubluri sau provenite din donaţii, la care s-au adăugat alte zeci de volume oferite de râmniceni a fost amplasată în Scuarul din Centrul orașului.

Un proiect apreciat de râmniceni, anunță, la un an de la lansarea campaniei, autoritățile locale.

Proiecte de acest gen au fost implementate încă din anii trecuți în străinătate sau în România.

În anii 2015 atrăgea atenția și proiectul unui iesean care, pentru a incuraja lectura, punea în aplicare campania „Citesti si daruiesti”.

Proiectul „Cartea pe bancă ” începea după ce ieșeanul observase că oamenii care vin in parc stau mai mult pe telefon.

A inceput mai intai să lase pe banci carti din biblioteca personală. Apoi a obtinut si sprijinul unor edituri importante.

În New York sau alte mari orașe ale lumii locuitorii au prilejul să răsfoiască în parcuri sau locuri de promenadă publicații oferite gratuit.

În Istanbul se află chiar o serie de banci care au forma unor carti si sunt amplasate pe străzi, în stațiile de autobuz, piețe publice sau parcuri.

Fiecare “carte” este prezentată cu titlu si autor.

Articolul precedentMicuții dansatori antrenați de Alexandru Runceanu s- au întors acasă cu noi trofee
Articolul următorProgram prelungit astăzi și luni la Direcţia Economico-Financiară din Râmnic