Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea este în curs de finalizare a achiziţiei de servicii de dezinsecţie şi larvicidare prin combatere avio-chimică, operaţiune ce se va derula în doua serii.

Prima dezinsecție se va face în perioada aprilie-mai, iar cea de-a doua – în perioada iunie-iulie a acestui an.

Suprafaţa contractată totală este de 1856 ha, pe o suprafaţă de aproximativ 260 ha (luciu de apă, terenuri mlăştinoase şi maluri de apă) urmând să se realizeze servicii de larvicidare, iar procedura se va efectua cu aeronave speciale, autorizate pentru acest gen de lucrări.

Fiecare misiune de zbor din cele două programate va dura aproximativ o săptămână, zborurile efectuându-se dimineaţa şi seara, numai pe timp favorabil, fără vânt sau precipitaţii.

Suplimentar, se vor efectua şi servicii de dezinsecţie la nivelul solului pe spaţiile verzi aparţinând domeniul public, respectiv parcurile, scuarurile şi locurile de agrement, totalizând 561.000 mp, tot aici efectuându-se şi operaţiuni de deparazitare ce vor avea ca scop principal eliminarea căpuşelor.

Articolul precedentA fi sau a nu fi secție exterioară de spital în Bălcești, Vâlcea ?!
Articolul următorMeci așteptat în Râmnic în această seară. Va putea fi urmărit din Sala Traian și Centrul Râmnicului, live