Vrei să vezi Luna prin telescop?” Ne poți găsi în satul Barza, comuna Budești!”, anunta membrii Astroclubului Valcea. Cei care vor să participe la observații sunt asteptati in zona, la aproximativ 11 km de Râmnicu Vâlcea.

Astroclubul pune la dispozitie in aceasta seara, in satul Barza, un telescop pentru a le oferi trecătorilor imaginea clară si apropiata a Lunii.

De altfel Astroclubul pune, periodic, la dispozitia cetatenilor valceni pe străzi telescopul astronomic  pentru a le oferi şansa de a vedea îndeaproape  Luna .

Luna este in continua schimbare, in ceea ce priveste luminile si umbrele. Datorita fazelor sale, in fiecare seara imaginea are mereu alta infatisare, anunta membrii astroclubului.

Astroclubul este singura organizație din județul Vâlcea care desfășoară activități de popularizare a astronomiei și de educație prin astronomie.

Unul dintre cele mai apreciate proiecte derulate de “Astroclubul Vâlcea” este UNIVERSUL VĂZUT PRIN TELESCOP, proiect educațional premiat la Gala Națională de Astronomie – Târgoviște, septembrie 2016.

În cadrul acestui proiect, în colaborare cu Biblioteca Județeană “Antim Ivireanul”, reprezentantii clubului se deplaseaza la școlile de pe tot cuprinsul Județului Vâlcea pentru ca elevii să aibă ocazia să observe diverse corpuri cerești prin intermediul unui telescop astronomic

Articolul precedentMasina in flacari pe DN 67, in comuna Barbatesti
Articolul următorMinor de 11 ani, decedat la Ionești !