Starea de alertă s- ar putea prelungi în cazul în care transmiterea coronavirusului în comunitate va rămâne semnificativă, a declarat astăzi premierul român.

Întrebat, într-o conferință de presă susținută la Suceava, dacă se poate vorbi de un al doilea val al epidemiei, în condițiile creșterii numărului de cazuri din ultimele zile, premierul a declarat că s-ar fi putut vorbi despre un al doilea val al epidemiei în situaţia în care ar fi „dispărut complet” transmiterea intracomunitară.

„Nu i-aş spune val doi. Am putea vorbi de un val doi dacă ar fi dispărut complet răspândirea virusului în comunitate, acest lucru nu s-a întâmplat. Noi am luat gradual măsuri de relaxare pe baza unor evaluări care au fost făcute de către specialişti şi care au analizat riscul epidemiologic aferent fiecărei activităţi pentru care noi am ridicat, gradual, restricţiile. Starea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile, analizăm ceea ce se întâmplă în interiorul acestor 30 de zile. Dacă rămâne o transmitere în comunitate semnificativă, vom prelungi starea de alertă, dacă nu, nu”- Ludovic Orban

Articolul precedentȘantierul autostrăzii Comarnic– Brașov, lot 2, sector Predeal– Cristian, în lucru
Articolul următorTransport agabaritic. Circulație îngreunată