Sute de copii din județul Vâlcea, din Craiova, București, Pitești și nu numai au ales Muzeul Satului Vâlcean, în cadrul proiectului „Școala altfel”.
Tinerii au putut explora un patrimoniu vast, format din zeci de așezări tradiționale, în special cula Bujoreanu, monument arhitectonic din secolul al XIX-lea, care se evidențiază si prin profundele valențe militare.
În cadrul muzeului, au loc anual, evenimente și programe variate precum: Ziua Iei, expoziții- concurs desene și nu numai, ateliere de desen, concerte, spectacole folclorice de muzică și dans.
Muzeul Satului Vâlcean găzduieste și căsătorii în stil tradițional, în urma unui parteneriat cu Primăria Bujoreni, localitatea pe raza căreia se află amplasat.
” Împreună cu Primăria din Bujoreni avem un proiect conform căruia căsătoriile civile să se organizeze aici. Toata lumea poarta haine populare. Am avut multe cereri în acest sens”, a declarat Claudiu Tulugea, directorul Muzeului Județean Vâlcea.
Muzeul Satului Vâlcean este un muzeu etnografic în aer liber construit pe o suprafață de 8 hectare, deschis în anul 1974 în comuna Bujoreni, Vâlcea.
Înființat în 1969 și deschis publicului în 1974, muzeul se află la granița municipiului Râmnicu Vâlcea și comună. Pe o suprafață de 8 hectare, satul-muzeu (care cuprinde aproape 80 de construcții arhitecturale și în jur de 12000 de piese muzeistice) reconstituie imaginea funcțională a unei așezări rurale tradiționale, cu toate instituțiile sale social-culturale.
Program pentru public:
Marți, Duminică- 10 00- 18 00