Joi, 25 octombrie 2018, ora 12,00,  la Muzeul Memorial „Nicolae Bălcescu” va avea loc deschiderea Taberei de fotografie “La conac, toamna”, ediţia a II-a.

Tabăra de artă fotografică „La conac, toamna”, realizată în parteneriat cu Fotoclubul “FLOAREA DE COLŢ” Râmnicu Vâlcea,  va avea loc în perioada 25 -27 octombrie 2018 şi va reuni artişti fotografi din țară (București, Bacău, Brașov, Vâlcea) și străinătate (Germania) – premiaţi la saloane internaţionale de  fotografie.

Pe parcursul a 3 zile, artiştii vor dezvălui frumuseţile aflate în interiorul şi împrejurimile Conacului Bălceştilor, punând în valoare patrimonial cultural-material din cadrul ansamblului muzeal şi de pe Valea Topologului.

Toamna s-a instalat, deja, de ceva vreme, prilej numai bun de fotografiat. Ușor, ușor, culorile prind viață în copaci, covorul de frunze e din ce în ce mai gros, galbenul și arămiul încep să predomine în peisajele rurale dar și în parcuri, în timp ce ploile își fac și ele timid prezenţa.

Copacii, plantele și natura – în general – oferă cel mai frumos “spectacol” al culorilor. Fotografiile realizate toamna în  luna octombrie, mai exact acum, în a doua jumatate a ei, oferă cele mai bune momente pentru a imortaliza anotimpul preferat al fotografilor, prin descifrarea limbajului specific.

Fotografia constituie o materializare a memoriei, arta de a comunica şi a pune în valoare minunăţiile spaţiului atât de bogat în istorie; lucrările executate în perioada Taberei de artă fotografică vor participa într-o expoziţie de fotografie şi vor fi donate pe suport digital pentru a îmbogăţi patrimoniul muzeal.

Articolul precedentHerning-Ikast Handbold (Danemarca) – S.C.M. Rm. Vâlcea
Articolul următorO noua piesă scrisă de Neil Simon pe scena vâlceană, cu Ștefan Bănică în rolul principal