Linie de telefon specială pentru sesizarea cazurilor de încălcare a normelor de protecție sanitară în România.

Pentru a se putea interveni rapid, se va înființa o linie TelVerde – 0800800165 la care cetățenii vor putea sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară. Numărul de telefon a devenit operațional începând cu data de 4 iulie a.c., ora 00:00.

Deciziile au fost anunțate de conducerea Ministerului Afacerilor Interne care a convocat o ședință, în sistem videoconferință, cu prefecții și șefii de structuri centrale și teritoriale pentru a stabili măsurile care vor fi luate în următoarele două săptămâni.

”Este extrem de important să luăm atitudine și să ne implicăm în protejarea sănătății românilor. Altfel, viața noastră socială și economică va fi bulversată. Vă cer să acționați cu profesionalism și rigurozitate, dar și cu atenție pentru a nu cădea în extreme fie de exces, fie de toleranță!”-  ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela.

La nivelul fiecărui județ va fi organizată, sub autoritatea prefectului, o grupă de coordonare operativă, care să evalueze situația specifică și să intensifice activitățile de verificare punctuale, atunci când se vor primi sesizări cu privire la nerespectarea măsurilor de limitare a îmbolnăvirilor cu COVID-19.

Priorități vor fi: transportul intern și internațional de persoane atât rutier și feroviar.

Acțiunile vor continua și în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, ștranduri, terase  cluburi în aer liber, stațiuni de la mare și de la munte.

 

Articolul precedentCantitate mare de reziduuri blocată în Călimănești
Articolul următorPeste 400 de cazuri noi de coronavirus, în România. 23 de decese, în ultimele 24 de ore