Vreme mai rece astăzi în toate regiunile. În sud-vest şi local în centru, sud şi sud-est, instabilitatea atmosferică va fi ridicată. În cea de- a doua parte a zilei şi noaptea vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice şi izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 20…25 l/mp şi izolat de peste 40…50 l/mp, îndeosebi în Oltenia, nord-vestul Munteniei şi în zona Carpaţilor Meridionali.

În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar asemenea fenomene se vor semnala cu totul izolat.

Vântul va avea intensificări locale, ziua, în regiunile estice, sud-estice, în extremitatea de vest şi la munte, dar izolat, de scurtă durată, şi în restul zonelor, asociate averselor (viteze în general de 40…60 km/h), iar noaptea în special pe litoral şi în sudul Banatului.

Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 27 de grade, iar minimele vor fi cuprinse între 5 şi 15 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile Carpaţilor Orientali până spre 1…2 grade, dar şi mai ridicate pe litoral până spre 18 grade. Spre dimineaţă, izolat, îndeosebi în regiunile vestice se va forma ceaţă.

Și la munte, vremea se va rrăi. În special după-amiaza şi seara vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice şi izolat grindină în Carpaţii Meridionali, local în Carpaţii Occidentali şi izolat în rest.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 20…25 l/mp şi izolat de peste 40…50 l/mp. Vântul va avea intensificări locale în Carpaţii Orientali, dar izolat, de scurtă durată, şi în rest, asociate averselor.

Articolul precedentPASTILA PENTRU SUFLET
Articolul următorMoșii de Vară, tradiții și obiceiuri. Ce este bine să faci astăzi, și ce să eviți