Vâlceanul Marius Constantinescu, prezent la unele dintre cele mai importante evenimente sportive și politice ale momentului, în Germania. Fotografiile sale au surprins momente istorice ale unora dintre cei mai cunoscuți sportivi români ai momentului.

Ca și Alex Webb, celebru pentru planuri multiple surprinse in aceeași fotografie, Steve McCurry, reprezentant al fotografiei contemporane, Ansel Adams, unul dintre cei mai apreciați fotografi ai tuturor timpurilor sau Henri Cartier-Bresson, fotograful de origine vâlceană și- a propus să suprindă în fotografiile sale momentul decisiv și simplitatea expresiei.

A fost prezent la sute de evenimente culturale, sportive, politice și sociale.

Sportul își însă are locul lui special în galeria sa.

Cu o colecție impresionantă în domeniul fotografiei sportive vâlceanul reușește să surprindă în unul dintre cele mai rapide și mai fascinante tipuri de raportare.

A păstrat în imagini înfruntări importante și sportivi celebri ai momentului.

Printre sportivii romani fotografiați de Marius se află Mihaela Buzarnescu, Ana Bogdan , Irina Bara (tenis) și Alina Rotaru, atletism.

Timpul său, petrecut între aparate foto profesionale, obiective, trepiede și momentul perfect este organizat după regulile și secretele dobândite de la profesorii săi.

I- a avut alături, în formarea carierei sale, pe Alexandru Croitoru, regizor ( care a debutat în anul 1964 cu pelicula „Merii roșii” și a realizat împreună cu Sergiu Nicolaescu trei filme), regizorul Andrei Blaier (care în paralel cu filmele de ficțiune a realizat numeroase producții documentare în cadrul Studioului Cinematografic București).

Și nu în ultimul rând l- a avut drept mentor pe regizorul și „părintele” lui Păcală, Geo Saizescu, ale cărui pelicule „Astă seară dansăm în familie”, “Păcală” şi “Secretul lui Bachus” vor rămâne în istoria cinematografiei românești.

De-a lungul carierei sale de până acum Marius Constantinescu a realizat unele dintre cele mai reprezentative fotografii din istoria tenisului, atletismului și politicii.

Este alături de sportivii participanți la Bundesliga, la tennis, cel mai înalt nivel al sistemului ligii germane de tenis.

Fotografia rămâne o provocare pentru vâlceanul care știe că o imagine reușită presupune o bună cunoaștere a regulilor jocului, anticiparea mișcărilor sportivilor, un cadru bun, timp de expunere, focalizare sau unghiuri de fotografiere bine alese și în zile noroase (ideale pentru cadre reușite) dar și la evenimente cu tribune arhipline.

Prezent deopotrivă la Liga campionilor la handbal feminin, întâlniri politice ale CDU sau evenimente mondene, surprinde experienţe, întâlniri şi situaţii incredibile.

Fotografierea macro de înaltă calitate sau imagini unice, toate presupun răbdare și imaginație, declară artistul.

Marius Constantinescu a studiat în București regie de film şi TV, Imagine de film şi TV, cinematografie și fotografie.

În prezent lucrează ca fotograf în Germania.

Articolul precedentMaratonul Olteniei, la final
Articolul următor„Brâul de aur”, sărbătoarea comunei Bărbătești !