După cele două zile de la sfârșitul săptămânii trecute, când a avut loc premiera spectacolului ”Ne știm de 100 de ani” în regia lui Ștefan Iordănescu, Teatrul Anton Pann se pregătește de cea de-a doua premieră din această stagiune, „Un dușman al poporului” .

Spectacolul „Un dușman al poporului” s-a bucurat de o avanpremieră odată cu închiderea stagiunii teatrale 2017-2018. Piesa scrisă de Henrik Ibsen, „Un dușman al poporului” a fost o reacție la primirea negativă a piesei sale „Strigoii”, care a fost considerată scandaloasă pentru că ataca ipocrizia moralității din vremea sa.

“Cel mai periculos dușman al poporului și al libertății este chiar majoritatea. Poporul însuși” aceasta este doar una din replicile dure sau mai puțin dure pe care o să le auziți în spectacol.

O să vedeți cum după 125 de ani de când Henric Ibsen, la 1882, a scris piesa, aceste cuvinte, încă, își mai găsec rostul și în zilele noastre. Piesa „Un dușman al poporului” pare atât de actuală, parcă Ibsen ar fi scris-o pentru noi.

La acest eveniment veți avea ocazia să-i întâlniți pe următorii actori care fac parte din distribuția acestui spectacol, toți premiați la diverse acțiuni de gen.

Când spunem lucrul acesta avem în vedere cel mai recent premiu cu care Teatrul Anton Pann se mândrește, este vorba de Marele Premiu ”Amza Pelea”, pe care Dan Pughineanu l-a câștigat la Gala Tânărului Actor ”Hop” de anul acesta.

Alaturi de Dan Pughineanu pe care îl veți vedea în rolul lui Tomas, vor mai urca pe scenă: Andrei Cătălin – Peter; Nicole Burlacu – Katrine; Hovstad – Andrei Brădean; Ana Șușca – Billing; Tavi Costin – Morten Kiil și Alexandru Beteringhe în rolul lui Aslaksen, toți supravegheați tehnic de Vasile Marinoiu.

Scenografia este semnată Denisse Moise si Adrian Roman, regia Adrian Roman.

Piesa dramaturgului norvegian Henrik Ibsen „Un dusman al poporului” va avea premiera în această sâmbătă de 13 octombrie, de la ora 19.00, Sala Mare a Teatrului Anton Pann.

Duminică, 14 octombrie de la aceeași ora 19.00, în Sala Studio, va avea loc reprezentația spectacolului ”TNT”, un spectacol de improvizație exploziv provocat de Mihaela Sîrbu.

Articolul precedent” Frica Neagră” , la Teatrul Ariel !
Articolul următorVâlcenii au luat cu asalt casa de bilete a Salii Sporturilor