Un elev din Râmnicu Vâlcea a venit la şcoală cu un pistol tip airsoft. Incidentul s-a petrecut luni la Colegiul Tehnic Forestier.

„Luni, 14.02.2022, jandarmii vâlceni au fost sesizați de către conducerea Colegiului Tehnic Forestier din Râmnicu Vâlcea despre faptul că unul dintre elevii clasei a XI-a, s-a prezentat la cursuri având asupra sa un pistol.
Jandarmii care se aflau în apropierea unității de învățământ au intervenit imediat iar în urma verificărilor efectuate, au descoperit asupra tânărului de 17 ani, un pistol de tip airsoft”- Jandarmeria Vâlcea.

Întrebat cum a intrat în posesia lui, acesta le-a răspuns jandarmilor că a cumpărat pistolul de pe un site cu anunțuri, de la un necunoscut.

„Minorul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2500 lei iar arma a fost ridicată in vederea confiscării”, mai arată jandarmii.

Pentru armele de tip sportiv, posesorii au nevoie de avize speciale. Legea interzice folosirea ambelor categorii in public și transportarea lor încărcate sau la vedere.

În România, armele de tip airsoft sau cu aer comprimat pot fi achiziționate doar de către cei care au peste 18 ani.

Armele de airsoft sunt replici fidele ale armelor de foc letale. Designul, greutatea și blowbackul (reculul) contribuie la realismul lor.  Din cauza acestor asemănări, acestea pot fi ușor confundate cu armele de foc.

Sursa: Realitatea de Valcea