Compania de transport public, persoane, Râmnicu Vâlcea a pus în circulaţie un nou autobuz alimentat cu gaz natural comprimat (GNC), marca Iveco.

Noul vehicul are o capacitate de 90 de persoane.

Compania ETA (premiată în acest an la Gala ”Energy CEO Forum & Awards” în calitate de primul operator de transport public urban din Romania care, în 2018, avea în dotare autovehicule ecologice pe gaz natural comprimat) continuă astfel demersul de înlocuire a parcului auto cu mijloace de transport nepoluante, subliniază reprezentanții Râmnicului.

În prezent se află în curs procedura de achiziţie a 7 autobuze, în lungime de 18 m, alimentate cu GNC, în cadrul proiectului cu finanţare europeană ”Construirea unei artere de legătură între bd. Nicolae Bălcescu şi bd. Tineretului spre nord, inclusiv rampele aferente pasajului suprateran de pe bd. Tudor Vladimirescu şi achizitionarea de autobuze pe bază de combustibili alternativi”.

„De asemenea, alte două proiecte depuse de Primăria municipiului şi care vizează modernizarea transportului public de călători în Râmnicu Vâlcea sunt în faza de precontractare la Agenţia de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia: ”Alinierea parcului ETA SA la cerinţele dezvoltării durabile”, în valoare totală de 77,726,561.10 lei, din care finanţare nerambursabilă – 69,187,652.97 lei (constând în principal în achiziţionarea a 28 autobuze cu combustibil alternativ GNC şi modernizarea autobazei existente, inclusiv dotarea cu o staţie de alimentare cu combustibili alternativi) şi ”Modernizarea staţiilor de îmbarcare/debarcare, echiparea mijloacelor de transport în comun şi dezvoltarea unui centru utilat cu un sistem de management al traficului general în municipiul Râmnicu Vâlcea”, în valoare totală de 46,845,021.34 lei, din care cheltuieli nerambursabile – 45,908,112.10 lei”- Primăria Râmnicu Vâlcea

Articolul precedentRestrictii de trafic în Râmnic
Articolul următorRadare pe șoselele județului Vâlcea !