Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea a primit acceptul pentru includerea în portofoliul Companiei Naţionale de Investiţii pentru anul 2020 a proiectului de construire a unui nou stadion.

Începuturile sportului vâlcean fac referire la anii 1920, când bobul făcea istorie pe Dealul Capela.

În acest loc a fost construită, în anii 1920, prima pistă de bobsleig din România.

Pârtia a fost construită de Căpitanul Pleşoianu, un iubitor al sporturilor de iarnă, care provenea dintr-o familie de boieri vâlceni și care a intuit posiblitatea dezvoltării turismului în zonă.

14 ani mai târziu, „Primaria din Râmnicu Vâlcea a hotarat ridicarea acestui stabiliment (Stadionul Zăvoi) in cadrul Gradinii Publice Zavoi la data de 13 august 1934, prin decizia numarul 8.”

( Foto: poarta de intrare in stadion, schiță realizată de arhitectul Costin I.)

Motto- ul evenimentului a fist: „timpul si banul cel mai bine folosit este practicand si incurajand sportul.’’ (Iorgu Arsene-presedinte al sportului, Râmnicu Valcea, unul dintre românii care au participat la primul campionat mondial din Franţa, în urmă cu aproape un secol).

Viitorul stadion va avea 8.500 de locuri și pistă de atletism, anunță oficialii Râmnicului.

Va fi construit pe locul celui existent deja, amplasat între Parcul Zăvoi la Est și Parcul ”Ştirbei Vodă”, Vest (al cărui proiect se află la acest moment în faza de contractare pentru o finanţare nerambursabilă la Agenţia de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia).

Autoritățile vâlcene au înaintat în Aprilie CNI ultimele documente solicitate în acest scop.

 

 

Articolul precedentCod galben de inundații până vineri la ora 14 00
Articolul următorLocuri de muncă în Finlanda, Germania sau Irlanda