Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a centralizat în această dimineață situația din zonele afectate de furtuni.

37 de așezări din 17 judeţe au fost afectate de ploi.

Este vorba despre localități din Vâlcea, Alba, Argeş, Braşov, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Caraş-Severin, Călăraşi, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Ialomiţa, Ilfov, Mureş, Neamţ, Sibiu, Timiş.

Cele mai afectate de precipitaţiile abundente şi de vântul puternic au fost Vâlcea, Caraş-Severin și Hunedoara.

S- a intervenit în 16 localităţi.

Pentru dispunerea măsurilor de autoprotecţie de către cetăţeni au fost emise mesaje de avertizare prin sistemul RO-ALERT.

În acest moment, nu sunt în desfăşurare intervenţii pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor, anunță Inspectoratul.

Pentru prevenirea evenimentelor deosebite generate de vremea rea, se recomandă populaţiei să ia măsuri pentru curăţarea şanţurilor şi rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei. De asemenea, în cazul creşterii debitelor pe anumite cursuri de apă nu traversați râurile prin apă şi nu vă apropiați de malurile acestora!

Având în vedere că, până mâine la ora 10.00, se află în vigoare o avertizare meteorologică COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii, inspectoratele pentru situaţii de urgenţă rămân mobilizate.

Sursa: Realitatea de Valcea

Articolul precedentBărbat descoperit într- o grotă
Articolul următorCHA CHA LITIX! Troleibuz în flăcări, în București