2018, în județul Vâlcea.
Anul 2018 începea cu probleme în unele zone ale Vâlcii, când, în luna Martie, în urma inundațiilor a fost nevoie de intervenția a sute de pompieri şi jandarmi pentru evacuarea locuitorilor. Era vorba despre locuitori din Băbeni și Vaideeni. O situație care a afectat, până în luna iulie, 26 de localități vâlcene.
Interveneau atunci, la fața locului, Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, şi secretarul de stat în MAI Raed Arafat.
Suma alocată de Guvernul României din Fondul de intervenţie, pentru aceste localităţi, a fost 17.836.000 de lei.
Veneau și vești bune. SCM Râmnicu Vâlcea a câştigat anul acesta Supercupa României.
2018 este și anul în care SCM Râmnicu Vâlcea a revenit în cupele europene, la cinci ani de la desfiinţarea clubului Oltchim.
Iar la sfârșit de an, o parte a angajaților Oltchim ieșeau să protesteze după anunțul reprezentanților Combinatului, de pe 7 noiembrie, că s- a finalizat contractul de vânzare încheiat cu Chimcomplex S.A. Borzeşti, prin încasarea integrală a preţului tranzacţiei şi prin transferul dreptului de proprietate asupra activelor începând cu data de 8 Decembrie 2018.
Angajații și- au arătat nemulțumirea față de modul în care s-a făcut această vânzare. Primul protest avea loc pe 10 decembrie în curtea societăţii.
Se cereau: respectarea contactului colectiv de muncă şi acordarea salariilor compensatorii în cazul disponibilizării.
Chimcomplex S.A a cumpărat cu suma de 127 de milioane de euro cea mai mare parte a activelor Oltchim. Sunt cuprinse și secţiile: Clorosodice, Oxo-alcooli, Polioli, Servicii pe teren, Vagoane şi parţial VCM/PVC 1.
Noul patron a preluat 1.164 dintre actualii angajaţi, din totalul de 2200.
Combinatul Oltchim SA a intrat în procedura de insolvenţă în ianuarie 2013, fiind administrat de un consorţiu de administratori judiciari.
Râmnicu Vâlcea a fost, tot în 2018, singurul oraș din România care a prezentat cu prilejul Centenarului un spectacol video mapping pe o clădire. Spectacolul a fost realizat de Teatrul Ariel și Primăria Râmnicului.
Cu câteva zile înainte de finalul acestui an a fost anunțată și semnarea recepţiei pentru lucrările proiectului „Mirajul Oltului”, un proiect demarat in 2012 și care a întâmpinat probleme in ceea ce priveste implementarea, fapt ce a generat mai multe amânări de finalizare.
Investiția a presupus extinderea infrastructurii turistice de agrement a staţiunii Călimăneşti – Căciulata.
Corala Arhiepiescopiei Râmnicului alături de cea a Seminarului Teologic din Râmnicu Vâlcea a interpretat colinde de Crăciun din mai multe zone ale ţării, într- un stil inedit, altul decât cel tradiţional, în genul medieval.
În acest an a concertat în sala de spectacole a Ateneului Român din Bucureşti, cu prilejul Centenarului, alături de Orchestra Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale.
Pe 29 Decembrie se deschidea și Transalpina Ski Resort, pentru scurtă vreme, doar o zi, din cauza unor probleme generate de fluctuațiile de tensiune.
Situația a fost rezolvată iar pe 31 Decembrie s- a putut skia.
Activitatea va fi reluată pe 2 Ianuarie, incepând cu ora 12 00.
Deocamdată doar o pârtie va fi accesibilă, cea aflată in apropierea telegondolei.
Instalațiile care se află deasupra cotei 1850 nu funcționează din cauza condițiilor meteo nefavorabile.
Transalpia Ski Resort este considerat unul dintre cele mai moderne domenii skiabile din România.
Pentru anul viitor, primarul Râmnicului, Mircia Gutău, anunță asfaltari masive: pe principalele artere din Râmnicu Vâlcea. Prioritară va fi Strada Calea lui Traian. Mircia Gutău a declarat că asfaltarea se va face folosindu-se o tehnologie modernă.
Edilul anunță și faptul că intenționează ca, în viitorul apropiat, să transforme total zona din jurul stadionului.
Anunțul a fost făcut de primarul Mircia Gutău, la ultima conferință de presă din 2019.
În zonă va fi amenajat un parc nou, cu un spațiu special, în care vor avea loc spectacole în aer liber.