Cu dublă legitimare la Steaua și CSU Suceava, vâlceanul Alin Firfirică a avut o evoluție sigură în calificările de la aruncarea discului și s-a clasat pe locul 2 în grupa semifinală A, de la Campionatele Europene desfășurate în Berlin, cu o aruncare de 64,79 metri.

Alin Firfirică a fost devansat de doi suedezi Simon Pettersson (64,82 m) și Daniel Stahl (67,07 m). Discobolul de 22 de ani a reusit să se claseze în finală pe locul 7.

Deși în calificări a reușit să arunce 64,79 m, Alin Firfirică nu a reușit în finala de la aruncarea discului să-și depășească performanța din grupe și, cu 63,73 m, obținuți la ultima aruncare, s-a clasat pe locul 7 la Campionatele Europene desfășurate în Berlin.

Dacă ar fi repetat măcar performanța din grupe, vâlceanul s-ar fi clasat pe locul 4 la final.

Competiția a fost câștigată de lituanianul Andrius Gudzius, cu 68,46 m, urmat de suedezul Daniel Stahl cu 68,23 m și austriacul Lukas Weishaidiniger cu 65,14 m.

Alin Firfirică este campion european de tineret în 2015, iar cel mai bun rezultat al său la aruncarea discului a fost obținut chiar anul acesta, la Zenica, în Bosnia, cu 66,28 m

Articolul precedentSCM Rm Valcea joaca in Supercupa la Bucuresti !
Articolul următorÎn august, programul pentru eliberarea pașapoartelor a fost mărit !