O lucrare stradală, unică în lume, este realizată în centrul orașului Râmnicu Vâlcea. Iar creatorul său, un profesor de pictură valcean doreste sa pună numele Ramnicului in Cartea Recordurilor.

Lucrarea, care presupune panouri pictate și îmbinarea unor tehnici complexe, a fost concepută pentru promovarea orașului Râmnicu Vâlcea, în zona podului Carol, pe malul Olăneștiului.

Pentru că pictorul Adrian Luță care tocmai a încheiat lucrările îşi doreşte să le înscrie în lista recordurilor, reprezentanții Guinness World Records sunt așteptați în luna iunie a acestui an pentru analizarea picturilor profesorului vâlcean.

Imaginile pictate de profesor înfățișează simboluri ale Râmnicului de odinoară: clădiri istorice și monumente.

Sunt 58 de panouri, cu dimensiunile de 2,30 / 3 m. Este singura lucrare de acest fel din lume.

Susținut de reprezentantii Primariei Ramnicului, Adrian a marturisit că așa iși duce la indeplinire un vis mai vechi: cel promovarii orasului său natal prin pictură, asemenea Barcelonei lui Gaudi.

Mai mult, tânărul pictor iși dorește ca lucrarea sa să intre în Cartea Recordurilor, prin realizarea celei mai mari picturi de plexiglas din lume.

Picturile realizate până in prezent au shimbat deja imaginea zonei, sunt de parere valcenii.

În marile orașe ale lumii si nu numai, picturi murale uimitoare atrag atenția prin frumusețea lor dar și prin dimensiunile spectaculoase. Acest lucru isi doreste artistul valcean si pentru Ramnic. Lucrarile lui Adrian integrează elementele reale în picturile sale obtinand astfel creații impresionante.

Casa Memorială „Anton Pann”, Statuia lui Mircea cel Bătrân, Hala, Primăria Râmnicului, Statuia Independenței sau Biserica „Sfântul Dumitru” se regasesc deja pe panourile plexiglas din zona Podului Carol.

Unicitatea lucrării constă și in tema abordată, a declarat pictorul, care speră ca Râmnicul va fi în Guinness World Records.

Lucrul a fost început în urmă cu aproximativ un an iar Adrian Luţă a lucrat în acest timp și la crearea unei icoane, pe sticlă.

De dimensiuni impresionante, probabil cea mai mare icoană pe sticlă din lume, lucrarea este un triptic, care de asemenea va fi înscrisă în selecția organizată de  comisia Guinness World Records.

În proiectele viitoare Adrian Luță a inclus și refacerea fațadei Gării din Râmnicu Vâlcea, cu picturi din vechiul Râmnic.

Articolul precedentArta binelui aduce împreună oamenii ! Terapie prin artă !
Articolul următorCod galben de inundaţii pentru râuri din județul Vâlcea