Pavel Popescu a făcut declarația în deschiderea festivalului de tehnologie Bucharest Tech Week.

În mai puţin de şase luni, cu SpaceX, un român ar putea ajunge în spaţiu, cu ajutorul companiei americane SpaceX.

Ar fi doar al doilea român care ar reuși acest lucru, după cosmonautul Dumitru Prunariu, în anul 1981.

Afirmația a fost făcută Pavel Popescu, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), în deschiderea celui mai mare festival de tehnologie şi inovaţie din Europa Centrală şi de Est, Bucharest Tech Week.

Un parteneriat care va duce la nişte rezultate şi nişte schimbări majore în tot ceea ce înseamnă politica politica de comunicaţii în spaţiu, la nivel global

„Eram la Barcelona, acum câteva luni, şi trei dintre directorii de top ai SpaceX m-au întrebat ce mai face colegul meu, Octavian Lupu. Mi s-a părut puţin ciudat să aud liderul unei companii ca SpaceX vorbind despre un funcţionar public din România. Eu petrec în medie două – trei ore pe săptămână cu domnul Lupu şi discutăm despre cum România va juca un rol important în regiune, în explorarea spaţiului. Şi nu e o glumă… Acum două săptămâni, directorul Space Humanflights de la SpaceX, Michael Altehofen, a stat două ore într-un <<call>> cu noi, spunându-ne că în mai puţin de şase luni, dacă luăm această decizie la nivel naţional, România poate trimite cu SpaceX un român în spaţiu, după 50 de ani (n.r. 43). Astăzi, ANCOM este o instituţie care, printr-un proiect desfăşurat tot cu SpaceX, printr-un proiect de colaborare, a pus România pe harta lumii ca fiind singura ţară din lume care are un astfel de parteneriat cu o asemenea companie. Un parteneriat care va duce la nişte rezultate şi nişte schimbări majore în tot ceea ce înseamnă politica de comunicaţii în spaţiu, la nivel global. Vă spun aceste lucruri pentru că am certitudinea de 100% că nimănui de aici, din mediul privat românesc, nu i-a trecut asta prin cap. Lucrurile astea nu prea se cunosc”, a declarat Popescu, pentru Agerpres.

Ediţia din acest an a Bucharest Tech Week a început luni, iar timp de şase zile vor fi organizate conferinţe specializate pe industrii semnificative din zona tech.

Săptămâna tehnologiei se va încheia cu cea mai mare expoziţie de tehnologie şi inovaţie din regiune, accesibilă gratuit publicului larg. Tech Expo va avea loc în weekendul 14-16 iunie, la Romexpo Pavilion B1. Găsiți mai multe informații pe pagina de Facebook a Bucharest Tech Week.

Articolul precedentANSVSA: Recomandări pentru consumatorii care cumpără alimente în sezonul cald
Articolul următorAvionul militar cu vicepreședintele din Malawi, dispărut de pe radare