Victorie pentru Alexandru Oprea, vâlceanul care sprijinit de doi dintre concetățenii săi, un medic și un antreprenor, reușește să reprezinte județul Vâlcea la prima ediție a Campionatelor Mondiale ale polițiștilor și pompierilor, organizate în China.

Alex a reușit să ajungă în finală, obținând locul trei la proba de alergare pe distanța de 100 de metri în semifinala “World Police and Fire Games” și reușește să obțină și argint la proba de înălțime.

Vâlcea este reprezentă de sportiv în perioada 8- 18 August în cadrul campionatului mondial.

Susținut de Clinica de oftalmologie Medicalma Vision din Râmnicu Vâlcea și Mojito Club, Alexandru Oprea a decis să participe la mai multe probe de atletism din cadrul campionatului.

Alex a reușit cu multă muncă și antrenamente susținute să ajungă la aceste performanţe.

„Le mulțumesc celor de la Medicalma Vision, IPA- Secția Română și Mojito Club pentru că m-au sprijinit în participarea la această competiție, au crezut în mine și m-au încurajat!”, a declarat Alexandru pentru Realitatea de Vâlcea.

Peste 50 de probe sunt puse în acest an la dispoziția participanților.

Aproximativ 10 000 de concurenți, din 79 de țări, participă la WPFG la zeci de probe precum atletism, înot, wrestling, judo, tenis de masă, badminton, boxi, rugby, soccer-5, ciclism sau tenis.

“I believe Chengdu will host a great WPFG” (Cred că Chengdu va găzdui un mare Campionat), a declarat la începutul competiției reprezentantul Royal Thai Police.

Despre victorie vorbește și vâlceanul Alex Oprea care declară ca s-a pregătit intens cu câteva luni înainte de concurs.

Peste 6200 de voluntari participă la ediția din acest an a campionatului.

Plt. maj. Alexandru Oprea deține un palmares impresionant. Printre cele mai recente distincții:

-a fost desemnat sportivul anului 2018 în cadrul galei organizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru”.

– în anul 2018 Alexandru Oprea a câștigat medalii din aur și argint și la Campionatele Europene ale pompierilor şi poliţiştilor, în Gibraltar.

Articolul precedentAvertizare meteo: Cod galben de vijelii în Vâlcea
Articolul următorRestricţii de circulaţie până duminică seara