O echipă de scafandri din cadrul ISU Vâlcea a venit în ajutorul pompierilor sibieni pentru căutarea fetiței căzute, marți, în râul Cibin. 

„În cursul dimineții, echipa de scafandri a Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Vâlcea s-a deplasat în județul Sibiu pentru a ajuta la găsirea fetiței dispărute”, transmit reprezentanții ISU Vâlcea.
Echipele ISU acționează pe o rază de peste zece kilometri, cu 25 de pompieri militari, două bărci pneumatice și un echipaj de scafandri.
Fetița de aproximativ cinci ani a căzut în râul Cibin, accidental, în zona străzii Orzului, marți, în jurul orei 18.30. Adelina se juca acolo cu alți copii, în apropierea casei. 
„Având în vedere faptul că, în ultima perioadă s-a acumulat o cantitate mare de precipitații care a condus la creșterea consistentă a debitelor râurilor de pe raza județului Sibiu, recomandăm cetățenilor adoptarea un comportament prudent în apropierea râurilor și afluenților acestora.  Pentru prevenirea situațiilor care pot pune în pericol viața, recomandăm populației să respecte următoarele măsuri: nu vă deplasați prin curenți de apă, puteți să vă pierdeți echilibrul; nu vă deplasați cu autoturismul în zona inundată; în cazul în care sunteți surprinși de viitură, urcați-vă către părțile superioare ale locuinței sau pe acoperiș, până la sosirea echipelor de salvare; acordați o atenție deosebită supravegherii copiilor dacă locuiți în zonele apropiate râurilor și adoptați un comportament preventiv”, transmit pompierii.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Hw3Xa3u9JDI

Imagine

Sursa: Realitatea de Sibiu

Articolul precedentInterviu Liviu Dragnea: Episodul 2. Dezvăluiri incendiare despre Viorica Dăncilă. Cum a pus mâna pe putere?
Articolul următorZiua Drapelului Național în Râmnicu Vâlcea