Senatorul vâlcean, Claudia Mihaela Banu, prim-vicepresedinte filiala PNL Vâlcea, a fost prezent în Comuna Drăgoești, pe care o descrie ca un loc ce face parte dintr- o Românie a normalității, dorită de mulți cetățeni.

În cadrul vizitei în teritoriu a declarat că apreciază „actul administrativ exercitat de un edil cu experiență, Gheorghe Melente și dezvoltarea unei comunități prin investiții”.

În Drăgoești 80% din localnici dispun de rețeaua de apă și canal, drumurile sunt modernizate și asfaltate aproape în totalitate. Comuna are un dispensar medical de permanență și unitate spitalicească unde oamenii beneficiază de servicii medicale de calitate.

Primarul Gheorghe Melente a organizat și infrastructura necesară colectării selective a deșeurilor, spune senatorul.

Pe lângă școli, grădinițe și baze sportive construite sau renovate și dotate corespunzător, comunitatea beneficiază de un after school. În curtea imobilului se află și un parc de joacă dotat cu mobilier curat și îngrijit, investiția fiind realizată din bugetul propriu.  

Senatorul a vizitat și investiția realizată din fonduri europene ce urmează a fi dată în folosință in aceste zile: piața agroalimentară, amenajată pe o suprafață de 344 mp, cu bazine compartimentate pentru spălarea legumelor şi fructelor, spaţii pentru vânzarea laptelui, a produselor din lapte, peşte, carne şi produse de panificaţie, cât şi spaţii comerciale pentru mărfuri diverse, care vor fi puse la dispoziţia cetăţenilor. 

Imagine

Locul în care recent s- a filmat și producția Mihai Viteazul, Prințul intrat în legenda Europei, cu Denis Ștefan, Maia Morgenstern și Mihaela Mihai în rolurile principale, va inaugura în curând și Complexul cultural Mihai Viteazul.

Imagine

„Dovezile istorice adunate prin grija primarului Melente, și care vor prinse în monografia comunei, par să ateste faptul că voievodul care a înfăptuit prima Unire la 1600, s-ar fi născut pe aceste meleaguri.Valoarea lucrărilor se ridică la 1.000.000 de euro, iar finanțarea a fost obținută de la Compania Națională de Investiții. Acest obiectiv, și implicațiile pe care le are, reprezintă o oportunitate de turism majoră pentru comunitatea locală.” a adăugat Claudia Banu.

Conform Listei obiectivelor de investiții finanțate prin Programul național de investiții Anghel Saligny, comuna urmează să primească 9,132,952.50 lei pentru lucrări de modernizare străzi pe o lungime de 3,85 km. 

„Comuna Drăgoești  este un exemplu demn de urmat, la capitolul eficiență și transparență în cheltuirea banului public, iar bunăstarea ei se datorează unei echipe care depune pasiune, interes și implicare permanentă. În spatele acestor realizări există multă muncă, determinare și ambiție. Felicitări, domnule primar Gheorghe Melente!”- Claudia Banu

Sursa: Realitatea de Valcea

Articolul precedentLicitație pentru achiziționarea a 20 de trenuri electrice în România
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET – Rugăciunea pe care toți credincioșii trebuie să o cunoască