Tenisul modern a aparut initial in Anglia, la sfarsitul secolului al XIX-lea. S-a răspândit mai intai in clasa superioară a lumii engleze, apoi incet-incet in lumea întreagă. Iar în zilele noastre, în România, sunt tineri din întreaga țară care aleg acest sport. 

Unii dintre acești tineri sunt Ana, Maya și Martina, din Vâlcea, care au ales munca și antrenamentele, în pofida faptului că implică un efort deosebit.

Imagine

Tinerele din Vâlcea se antrenează zeci de ore în fiecare săptămână pentru a-si urma visul și au reușit să câștige premii importante la majoritatea turneelor la care au luat parte.

Imagine

(Ana Popescu)

Mai mult decât atât, Maya Popescu, Ana Popescu și Martina Manzo au reușit victorii chiar și în meciuri în care s- au confruntat cu adversari cu o vârstă mai mare.

Recent Martina a obținut victorii și la categoria 18 ani. Una dintre acestea este locul 2, la Trofeul „Ruxandra Dragomir” din Pitești.

Imagine

Imagine

(Martina Manzo)

Succese au obținut la turnee importante în țară și Maya și Ana.

Imagine

(Maya Popescu)

Tinerele, antrenate de Ionuț Dragomirescu (Pitești) s- au remarcat și la competițiile sportive de tenis Trofeul TC AS Pitesti, Trofeul Viitorilor Campioni – Curtea de Argeș, Cupa Centenarului Romaniei – Sibiu, Cupa ATC Elite – Targu Jiu, Cupa Pro Tenis – Craiova.

Trofeul Ruxandra Dragomir care se desfasoara anual la Pitesti cu peste 100 de jucatori inscrisi, este unul dintre cele mai importante si apreciate concursuri de categorie 1 pe plan national, cu un istoric impresionant de jucatori inscrisi precum: Victor Hanescu, Raluca Olaru, Ana Bogdan, Patricia Tig, Alexandra Dulgheru. 

 

 

 

Sursa: Realitatea de Valcea