Ghizi, personaje în parade cu tematică în Râmnic, în culisele scenei sau prezenți în cadrul unui spectacol care introduce publicul în atmosfera unui spectacol de teatru, voluntarii teatrului Ariel din Râmnicu Vâlcea au decis ca prin gestul și munca lor să se implice și în activitățile culturale ale societății.

Sunt câțiva elevi vâlceni care au ales din pasiune, curiozitate sau motivația profesorilor să participe la un eveniment inedit: un spectacol care le- a dat prilejul să pătrundă în vasta călătorie din domeniul cultural, prin participarea la un spectacol happening.

Tinerii s- au alăturat voluntar echipei teatrului Ariel, care a conceput, ca un element de noutate în acest an, un spectacol happening, înaintea unei producții regizate de Vlad Popescu.

Sunt foarte implicați în ceea ce fac, deși nu le este ușor, pentru că în spatele oricărui spectacol este o muncă susținută, pe care o depune toată lumea, de la staff-ul organizatorilor până la voluntari.

Tinerii declară că au fost încântați de participarea în cadrul spectacolului.

A fost un prilej pentru fiecare dintre ei să își exprime prin teatru calitățile, aptitudinile pentru actorie, dans, comedie sau limbi străine.

Unii dintre ei au declarat că și- au dorit dintotdeauna să poarte un costum de epocă.

Și aplauzele i- au motivat dar și publicul prezent alături de ei.

Este pentru prima dată când spectatorii teatrului Ariel au fost întâmpinați încă de la intrarea în foaier cu personaje, povești de viață întâlnite la fiecare dintre noi și tineri voluntari care au recreat pentru câteva zeci de minute imaginea unui peron de gară, cu întâmplări și trăiri autentice.

Acest spectacol, coordonat de actrița Mihaela Mihai, se desfășoară la intrarea în sala de teatru, într-o instalaţie vizuală care îmbină elemente de video, teatru, dans, muzică și implică participarea publicului.

Pentru ei voluntariatul reprezintă prilejul de a descoperi aptitudini, pasiuni, de a dezvolta noi abilități și un prim pas către o carieră de succes, un mod de a îți face prieteni noi, sunt de părere tinerii.

Istoria voluntariatului este asociată cu începutul de secol XIX.

Părintele spiritual al voluntariatului este considerat a fi istoricul și sociologul german Eugen Rosenstock-Huessy, care a propus crearea unui „Serviciu Voluntar pentru Pace”.

În România, activitatea de voluntariat s- a dezvoltat după anii 1989, odată cu sosirea primilor voluntari internaţionali.

Printre tinerii prezenți: Cathy (Matei Maria Ecaterina),
Ciobanu Constantin-Leonard, Truică Maria Cosmina, Abouassaf Ina Rafee, Vasile Maria.

Au fost o muncă plăcută, dar grea și o misiune deloc ușoară: să le ofere vâlcenilor un mic spectacol reușit, au declarat adolescenții.

Articolul precedentPictura, un mod de viaţă pentru participanții taberei de la Mănăstirea Cozia
Articolul următorMircia Gutău asigură locuitorii Râmnicului că vor avea căldură în această iarnă