Colocviul  ,,Locuri ale memoriei” şi vernisajul expoziţiei: ,,S.O.S. Culele din România”, sâmbătă, 15 septembrie 2018, incepand cu ora 11 00 la ,,Casa Slavitescu” in Ramnicu Valcea, cu prilejul Zilelor Europene ale Patrimoniului. 

“Zilele Europene ale Patrimoniului joacă un rol mobilizator important în procesul de conştientizare a unei identităţi europene, atât la nivel cultural, cât şi social, politic sau economic. Descoperirea unui partimoniu comun, bogat prin diversitatea sa, contribuie la crearea unui spaţiu european de întâlnire, cunoaştere şi înţelegere și acceptare a diferențelor”, a declarat pentru Realitatea de Valcea istoricul Florin Epure.

“Obiectivul ZEP este multiplu și anume acela de a apropia cetățenii europeni de tezaurul lor cultural, de a juca un rol-cheie în stabilirea identităţii şi afirmării memoriei noastre colective, de a fi deschişi pentru viitor, reapropiindu-ne, reinterpretând şi repoziţionând astfel mărturiile culturale din trecut în implicările lor politice, sociale şi economice.

Se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, ocazie de a ne omagia marile personalităţi care au contribuit la formarea României de astăzi.”

Au fost propuse evenimente prin care să se cunoască și să se interpreteze valorile de patrimoniu cultural, monumentele istorice de valoare, printre care locuri ale memorabilelor confruntări militare de pe Valea Oltului.

In acest context va avea loc și vernisajul expoziţiei” S.O.S. Culele din România”, un semnal de alarma tras de arhitectii romani, un demers susținut și de istoricul valcean.

Articolul precedentSubunitățile de intervenție deschise publicului in ziua pompierilor
Articolul următorAJOFM Valcea face precizari privind disponibilizarile colective