Asociația “FCASEC” implementează începând cu 15 aprilie 2019, pentru o perioadă de un an de zile, un nou proiect de voluntariat, finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus +.

Proiectul se intitulează ”Voluntari pentru educație ecologică” și facilitează participarea a 10 voluntari străini la activități de protejare a mediului înconjurător, educație ecologică și conștientizare a comunității locale drăgășenene despre importanța păstrării unui mediu curat.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

– participarea unui număr de 10 voluntari cu oportunități reduse la un stagiu SEV de 12 luni, dedicat promovării participării active a tinerilor la viața comunității locale și protejării mediului înconjurător.

– dezvoltarea personală și profesională a unui numar de 10 voluntari cu oportunități reduse prin participare activă la activități de voluntariat în sprijinul a 7 comunități locale.

– promovarea voluntariatului, a mișcării în aer liber și activităților sportive în rândul a 1000 de tineri din 7 comunități locale din sudul județului Vâlcea.

– motivarea unui număr de 50 de tineri din comunități defavorizate de rromi să continue studiile școlare în cadrul programului „a doua șansă”.

Cei 10 tineri voluntari sunt: Mari Aptisauri, Shatha Nsour, Sena Nur Maden, Leri Meglapheridze, Savas Turkoglu, Onder Yilmaz, Yassine Hawami, Ismail Sow, Vitalii Pryodhko și Burak Erbalci.

Până la aceasta dată, voluntarii au organizat urmatoarele activități:

Conferintă lansare proiect, care a avut loc în 19 iunie 2019 la biblioteca municipală Drăgășani, eveniment ce a prilejuit participarea a 48 de tineri, lideri de tineret, formatori din comunitatea locală . În cadrul evenimentului, voluntarii au prezentat proiectul, așteptările lor de la stagiul SEV și necesitatea păstrării unui mediu curat.

Activități de educație ecologică, desfășurate în cadrul a două școli de vară, la Prundeni și Crețeni. La aceste activități au participat 120 de elevi din două comunități rurale. Elevii au venit pentru prima dată în contact cu educația non-formală și au învațat ce înseamnă educația ecologică.

Activități de promovare a conceptului de voluntariat, implementate în cadrul Liceului Tehnologic ”Brătianu”.

În prezent, voluntarii desfășoară o campanie de strângere de rechizite școlare pentru copiii din familii nevoiașe.

Campania se va încheia pe 31 august 2019, iar în urma acesteia, se speră în achiziționarea a 30 de ghiozdane școlare cu rechizite necesare debutului de an școlar.

Mai multe informatii despre voluntarii SEV și proiect, pe pagina de facebook : https://www.facebook.com/voled.evs/

Articolul precedentElena Ghițulete va concerta pe scena Muzeului Satului din Bujoreni, Vâlcea
Articolul următorHituri celebre și un show în premieră la Râmnicu Vâlcea, la gala de deschidere a Arenelor Traian