Astazi au debutat la Ramnicu Valcea manifestarile dedicate zilei Imnului National!

Cu acest prilej a avut loc, La Primaria Ramnicului si Colocviul ”Revoluţia de la 1848 – prefigurare a Unirii Principatelor Române din 1859 şi a Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918”

Programul Zilelor Imnului National a inclus si desfasurarea colocviului ”Revoluția de la 1848-prefigurare a Unirii Principatelor Romane din 1859 și a Marii Uniri de la 1 decembrie 1918”, manifestare care a avut loc in sala de sedinte a Coniliului Local.

Moderatorul colocviului de la Primaria Ramnicu Vâlcea a fost chiar directorul Directiei pentru Cultura Valcea, Florin Epure

Si tot astazi, la debutul celor trei zile dedicate sărbătoririi Zilei Imnului Naţional 2018, sediul Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea a îmbrăcat haină de sărbătoare.

Două mesh-uri uriaşe, totalizând 264 mp, au îmbrăcat faţada clădirii istorice din str. General Praporgescu nr. 14.

Râmnicu Vâlcea este Oraşul Imnului Naţional, care sărbătoreşte pe 29 iulie 170 de ani de la prima intonare, într-un cadru oficial, a cântecului ”Deşteaptă-te, române!” in locul actualului Parc Zăvoi, la 100 de ani de la Marea Unire din 1918.

Este, probabil, cea mai amplă marcare de acest fel, la nivel naţional, a Zilei Imnului României.

Articolul precedentFlorin Zamfirescu, prezent la ceremonia de inchidere a Taberelor din Calimanesti
Articolul următorCea mai lunga eclipsa de luna a secolului, urmarita printr-un telescop astronomic, pe Bulevardul Dem Radulescu