Instituția Prefectului Județului Vâlcea aduce la cunoștință faptul că Administrația Națională de Meteorologie a actualizat Informarea meteorologică de cod galben din data de 14.01.2019, ora 14.00, pentru intervalul 14 – 16 ianuarie 2019, ora 20.00, când la nivelul județului Vâlcea vor exista fenomene ce vizează intensificări ale vântului, ninsori și precipitații mixte ce vor favoriza depuneri de polei .

Atenționarea meteorologică cod galben pentru intervalul 14-16 ianuarie 2019 vizează intensificări susținute ale vântului, viscol astfel:

În majoritatea regiunilor, local și temporar vor fi intensificări ale vântului, în general cu viteze la rafală de 45…55 km/h accentuând senzația de rece, iar izolat și trecător, în special în Transilvania și Moldova, zăpada va fi spulberată.

Pe parcursul zilei de miercuri (16 ianuarie), îndeosebi în regiunile sudice și centrale, rafalele vor atinge pe arii restrânse 60…65 km/h. În vestul, nordul și centrul țării temporar vor fi precipitații în general slabe cantitativ.

Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare, iar în cursul zilei de miercuri (16 ianuarie) în zonele joase de relief, cu precădere din vest și nord-vest, vor fi precipitații mixte, ce vor favoriza depuneri de polei.

În toată zona de munte vântul va prezenta intensificări, în general cu viteze de 65…80 km/h si temporar va ninge.

Ninsorile vor fi mai intense în noaptea de marți spre miercuri (15/16 ianuarie), în special în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și nordul Carpaților Orientali, unde local se vor acumula cantități de 10…15 l/mp.

Temporar pe creste vântul va sufla tare cu rafale de peste 100…120 km/h, la începutul intervalului în Carpații Meridionali, apoi și în restul masivelor, viscolind și troienind zăpada și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza datele prezentate.

Pentru intervalul de timp menționat, au fost dispuse măsuri specifice de avertizare a turiştilor, asupra pericolului la care se expun în condiţiile parcurgerii unor trasee turistice din regiunile potenţial afectate.

Articolul precedentGrădiniță construită în anii 1926, modernizată. Autoritățile i- au întâmpinat pe copii în prima zi de școală
Articolul următorParticipare la Gala Națională a Excelenței în domeniul Asistenței Sociale