Camera de control a celui mai înalt telescaun din stațiunea Straja a fost vandalizată, deși se află în vârful muntelui, la cota 1800.

S- au luat cabluri de cupru și tot ce s- a putut.

Instalația era nefuncțională de anul trecut, când piese în valoare de zeci de mii de euro s-au defectat din cauza intemperiilor.

Întreaga investiție a fost realizată în urmă cu aproape un deceniu, de o firmă din Austria și specialiștii de acolo sunt singurii care pot stabili costurile reale.  

Primarul localității Lupeni a declarat că există pază, dar nu permanent.

Există doar două schimburi și în perioada în care nu a putut fi nimeni în zonă pentru a supraveghea cablurile s- a întâmplat acest furt.

Camere de luat vederi au surprins câteva imagini, a mai declarat primarul.

După ce a depus plângerea la poliție administratorul instalației și-a dat seama că nu este prima dată când hoții au furat componente importante.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara: „Colegii mei din Lupeni efectuează cercetări cu privire la două infracțiuni, respectiv distrugere și furt calificat. Precizăm că a doua faptă a fost comisă în cursul lunii noiembrie și doar aceasta fost adusă la cunoștință polițiștilor de către administratorul instalației. Din cercetări rezultând că anterior, în cursul lunii august a fost comisă o faptă de furt cu un mod de operare asemănător”.

Instalația era nefuncțională de anul trecut, când un stâlp s-a defectat din cauza intemperiilor.

Investiția a costat aproximativ 8 milioane de euro.