O nouă flotă de autobuze în Râmnicu Vâlcea. Contractul pentru achiziție a fost semnat în prezența edilului Râmnicului, Mircia Gutău.  Este vorba de 16 autobuze cu lungimea de 12 m care vor intra în reţeaua de transport urban de călători din municipiu în baza proiectului cu finanţare europeană “Alinierea Parcului ETA S.A la cerinţele dezvoltării durabile” iniţiat de Primărie, anunță reprezentanții orașului.

Câştigătoarea desemnată a licitaţiei pentru acest lot este Asocierea OTOKAR EUROPE filiala Bucureşti SRL (lider de asociere) si OTOKAR OTOMOTIV VE SAVUNMA SANAYI A.S. (asociat).

Valoarea contractului este de 18.559.200 lei fără TVA.

Noile autovehicule, al căror termen de livrare în Râmnicu Vâlcea este de 12 luni, au o capacitate maximă de transport de 101 pasageri și sunt echipate cu cele mai noi dispozitive tehnologice şi de comunicaţii, îndeplinind astfel toate criteriile transportului urban modern, au subliniat reprezentanții primăriei vâlcene.

În cadrul aceluiaşi proiect cu fonduri europene este în plină desfăşurare modernizarea autobazei ETA SA de pe strada Depozitelor prin lucrări de reabilitare termică şi modernizare a halei de reparaţii şi revizii auto, amenajarea unei parcări acoperite, modernizarea şi reabilitarea termică a staţiei de spălare auto – inclusiv dotarea cu o instalaţie de spălat automatizată, amenajarea de platforme betonate în suprafaţă totală de peste 17.000 mp, precum şi realizarea unei staţii de alimentare cu combustibili alternativi.

Cele 16 autobuze se vor alătura celor 7 autobuze existente, alimentate de asemenea cu GNC, achiziţionate în cadrul proiectului cu finanţare europeană ”Construirea unei artere de legătură între b-dul Nicolae Bălcescu şi b-dul Tineretului spre Nord, de la intersecţia acestuia cu strada Gib Mihăescu, inclusiv rampele aferente pasajului suprateran de pe b-dul Tudor Vladimirescu şi achiziţionarea de autobuze cu combustibili alternativi”, care au intrat în flota ETA SA la începutul acestui an.

 

Sursa: Realitatea de Valcea