„Lacătele iubirii” de pe celebrul „Pont des Arts” din Paris, pe care cuplurile de îndrăgostiţi le fixau de-a lungul balustradelor podurilor pariziene, pentru a-şi păstra uniunea şi care și- au făcut apariţia în anii 2008 i- au inspirat și pe vâlceni.

Începând cu aceste zile, în centrul municipiului, reprezentanții Primăriei Râmnicu Vâlcea au creat un stand în care îndrăgostiții își pot lăsa lacătele încuiate, marturii ale fidelitatii in cuplu și celebrării iubirii.

Și tot în această lună în centrul Râmnicului, în Scuarul Mircea cel Bătrân, va rămâne amplasat un decor, de mari dimensiuni, care marchează intrarea în luna îndrăgostiților, declară organizatorii.

În anul 2017, câteva sute de kilograme de „lacate ale iubirii”, marturii ale fidelitatii in cuplu, pe care turistii indragostiti le-au prins pe “Podul Artelor” au fost scoase la vanzare in cadrul unei licitatii, organizată in scopuri caritabile, de Primaria din Capitala Frantei.

Sumele incasate au fost donate celor trei asociatii pariziene care s-au mobilizat pentru a-i ajuta pe refugiații din capitala franceză.

Decorul din Râmnicu Vâlcea va rămâne amplasat în zona din scuarul Mircea cel Bătrân pe tot parcursul lunii Februarie.