HC Dunărea nu se dezice de căderea în joc din ultimul sfert de oră al meciului și a pierdut și astăzi partida cu CSM Rm. Vâlcea după ce la pauză au condus cu 13-12, iar în repriza secundă au marcat doar 5 goluri. Faptul că echipa vâlceană nu s-a impus decât cu 20-18 i se datorează în primul rând portarului Elena Șerban, cea mai bună jucătoare a meciului.

Brăila a început foarte bine meciul din Polivalenta bucureșteană și a deschis scorul prin Kanaval, Vâlcea a trecut la conducere în minutul 4, dar în minutul 10 Dunărea a revenit la conducere, scor 3-4. În mai puțin de un minut Vâlcea a preluat din nou conducerea, dar din nou HC Dunărea a revenit și în minutul 16 conducea cu două golui, scor 6-8. Din minutul 17 Brăila a rămas fără Udriștioiu, care a primit cartonașul roșu pentru un fault la Florica. Chiar dacă au fost egalate la 9 în minutul 22, Brăila a preluat conducerea de fiacare dată și la pauză conducea cu un gol, scor 12-13. 

După pauză Vâlcea a marcat primul gol, iar Brăila a mai condus o singură dată, scor 13-14 în minutul 35. Aflate în dublă inferioritate, HC Dunărea a primit două goluri, dar a reușit și să înscrie prin Kanaval, pentru 15-15. A urmat o perioadă de peste 8 minute fără gol marcat de echipa pregătită de Hrupec, iar jucătoarele antrenate de Florentin Pera s-au distanțat la 3 goluri, scor 18-15 în minutul 45. A urmat o perioadă de 9 minute în care echipa din Vâlcea nu a mai marcat în poarta Elenei Șerban, dar nici Brăila nu a excelat în atac marcând doar de două ori, 18-17 în minutul 49. În minutele 54 și 55 Lopez și Elghaoui au marcat pentru Vâlcea, iar ultimul gol al meciului a fost marcat de Dmitrovic în minutul 57. Astfel, CSM Rm. Vâlcea a câștigat cu 20-18 (12-13) după un ultim sfert de oră de joc cu doar 5 goluri marcate de cele două echipe.

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Marina Dmitrovic – 8 goluri, Maryia Kanaval -4, Tamires Morena Lima de Araujo -3, Elena Dache -2 și Aneta Udriștioiu – 1 9de la 7 m).

HC Dunărea rămâne pe locul 6, cu 12 puncte, iar în etapa viitoareva juca, marți, 2 februarie, de la ora 18.30, tot la București, cu CSM București.  

Sursa: Realitatea de Braila