Inspirat de tradițiile românești, casele autentice sau conacele boierești, de arhitectura tradițională a satului vechi românesc, vâlceanul Daniel Ionescu reușește să creeze povești din lut ce iau forma căsuțelor miniaturale, unicat.

Create manual integral și păstrând arhitectura originală în cel mai mic detaliu, creațiile lui Daniel Ionescu sunt apreciate atât în țară cât și în străinătate, în SUA, Brazilia sau Argentina.

De altfel, începutul carierei de ceramist are legătură cu lucrări văzute în străinătate, case nordice, a declarat vâlceanul, care spune că și- a propus să îmbine două tradiţii: arhitectura populară și prelucrarea ceramicii.

Lucrările, premiate la târguri de tradiție, sunt: case, hanuri, bisericuţe sau cule, case brâncoveneşti și toate casele expuse la Muzeul Satului din Vâlcea.

L- au motivat în demersul său și haosul arhitectural al orașelor zilelor noastre, sufocate de lipsa de civilizație și atenție pentru bun gust și detaliu.

De la câteva zeci de minute până la zile întregi este nevoie pentru crearea unei lucrari, care presupune idei, fotografii, machete, material și multă inspirație.

Printre distincțiile obținute se regăsesc:

– „Cocoşul de Hurez”- Premiu Special din partea juriului concursului de creaţie condus de etnolog Corina Mihăescu

– Târgul Olarilor din Sibiu- Diplomă de Excelenţă în ceramică figurativă,

– Târgul Meşterilor Populari de la Craiova- Premiul III.

Articolul precedentPeste 600 de copii prezenți la Concursul Național Catehetic „Hristos: sufletul satului meu”
Articolul următorRestricții de trafic Pitești- Vâlcea