Miercuri, 4 iulie 2018, s-au afișat primele rezultate ale Bacalaureatului. Conform rezultatelor, afisate cu puțin timp în urmă, doi elevi valceni au obținut media maximă, 10. 

Este vorba despre Antonio Sebastian Dumitrașcu, de la Colegiul Național de Informatică Matei Basarab din Râmnicu Vâlcea și Ionela Cristina Enache, de la Colegiul Național Gib Mihăescu din Drăgășani.

In topul liceelor, “Lahovari” a detronat Colegiul National de Informatica „Matei Basarab”.

La polul opus se află o şcoală din care nici un elev nu a reuşit să treacă examenul de bacalaureat. Este vorba de Liceul Teoretic „Justinian Marina” din Băile Olăneşti, unde din cei 23 de candidaţi, 12 nici nu s-au prezentat la concurs.

Rata de promovare, la nivelul Judetului Valcea, este in prezent 57, 61%. Judetul Valcea se situeaza pe locul 18 la nivel national, inaintea contestatiilor, a declarat inspectorul scolar Adina Dobrete.

Contestatiile se pot depune între orele 12:00 – 16:00. Acestea vor fi soluționate în intervalul 5-8 iulie, iar pe 9 iulie vor fi afișate

Conform Inspectoratului Școlar Vâlcea săptămâna trecută au avut loc probele scrise ale examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2018, Astfel, luni, 25 iunie 2018, a debutat cu testul de Limba şi literatura română. Marţi, 26 iunie, s-a desfășurat proba la Limba şi literatura maternă : maghiară, germană, sârbă, slovacă, croată, turcă, ucraineană și italiană. Miercuri, 27 iunie, a avut loc proba obligatorie a profilului. Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării, a fost programată joi, 28 iunie.

REZULTATE BACALAUREAT 2018 VÂLCEA. 2.914 candidaţi s-au înscris la Bacalaureat în judeţul Vâlcea.

REZULTATE BACALAUREAT 2018 VÂLCEA. Anul acesta la examenul de bac 2018 s-au înscris mai mulţi elevi, faţă de anul trecut (2593).

REZULTATE BACALAUREAT 2018 VÂLCEA. Şcolile au fost împărţite pe 10 centre de examen din cinci localităţi.

REZULTATE BACALAUREAT 2018 VÂLCEA. Anul trecut patru  elevi din Vâlcea au obţinut anul trecut nota 10 la bacalaureat.

Articolul precedentTentativă de tâlhărie în Piața Centrală !
Articolul următorZiua Crucii Roșii sărbătorită și la Rm. Vâlcea !