O nouă ediție a taberei de teatru ”Florin Zamfirescu”, în locul de naștere al celebrului actor. Festivitatea de deschidere a avut loc sâmbătă, în prezența actorului.

Cu acest prilej au fost expuse lucrările realizate în cele 12 ediții anterioare ale taberei de pictură, în cadrul expoziției ”Semne identitare”.

Atelierele vor avea loc în perioada 13-23 Iulie și vor fi organizate de Primăria orașului Călimănești, în colaborare cu Fundația Act.or.Art, București, Tabăra Națională de Teatru ”Florin Zamfirescu”, Ed. a XI-a, Uniunea Artiștilor Plastici, filiala Vâlcea, Tabăra de Arte Vizuale ”Vlaicu Ionescu”, Ed. a XIII-a.

Proiectul a fost inițiat în anii 2009, din dorința maestrului Florin Zamfirescu de a contribui la dezvoltarea activității culturale locale.

Ediția din anul 2018 a Taberei de teatru a cuprins activități dedicate publicului, invitat să participe la atelierele de dezvoltare personală, atelierele de dans, concursul de dans și recitare.

Studenții la teatru și actorii masteranzi participanți în tabără, vor urca pe scena evoluând în spectacole de recitare și vorbire, spectacole de mișcare scenică și, nu în ultimul rand, spectacole de teatru.

Tabăra de Arte Vizuale ”Vlaicu Ionescu”, eveniment inițiat în anul 2007, a devenit o tradiție și o emblemă pentru activitatea cultural-artistică a orașului, în cadrul căreia se organizează ateliere de creație în domeniul artelor vizuale, expoziții personale și de grup cu lucrările artiștilor participanți. Proiectul încurajează dialogul intercultural, mobilitatea artiștilor, contribuind la dezvoltarea creativității și stimularea interesului pentru artă, au declarat organizatorii atelierelor.

Articolul precedentZiua Comunei Stoeneşti, „Pe fir de borangic”, la cea de-a V-a ediţie !
Articolul următorDubla lansare de carte la Biblioteca Judeteana Valcea