Fotografia participativa este folosita de dezvoltatorii comunitatii si de fotografi ca unealta de angajament, sustinere, dezvoltare de competente si inovatie sociala in munca lor cu grupurile si comunitatile marginalizate si dezavantajate.

Fotografia participativa este o metodologie participativa de colaborare unde participantii sunt sprijiniti sa genereze propria lor lucrare fotografica cu scopul de a impartasi experientele traite si de a prezenta lumea asa cum o vad ei.

Astfel prin dezvoltarea metodei de educatie non-formale ”fotografie participativa”, Asociatia Forumul Cetatenesc pentru Actiune Sociala si Educatie Civica,implementeaza un nou proiect de schimb de tineri,proiect finantat de Ununiunea Europeana prin programul Erasmus +.

Proiectul faciliteaza participarea a 60 de tineri cu oportunitati reduse proveniti din tarile programului(Italia,Olanda,Franta,Romania,Bulgaria si Polonia) la o mobilitate internationala bazata pe principiile educatiei non-formale.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

– participarea a 60 de tineri cu oportunitati reduse la o activitate de tineret pe durata a 11 zile, unde se va pune accent pe dialogul intercultural ca modalitate de invatare interculturala.

– explorarea si intelegera modalitatii in care teatrul, fotografia si metodele de educatie
in aer liber pot fi folosite ca modalitati de a incuraja tinerii, invatarea interculturala si educatia cu privire la drepturile oamenilor.

Rezultatele proiectului vor fi:

1 mobilitate internationala pentru 60 de tineri cu oportunitati reduse care timp de 11 zile vor explora provocarile dialogului intercultural si vor invata sa devina cetateni activi in propriile comunitati.

2. o brosura in limba engleza care va descrie metoda de educatie nonformala”
participatory photography” si modul de lucru cu aceasta metoda. Brosura va contine fotografii realizate de participanti,modul de organizare a expozitiei de fotografie.

3.DVD care va fi anexa la brosura si va prezenta metoda de educatie participatory
photography,piesele de teattru-forum si filmulete realizate de participanti pe perioada activitatii.

4.pagina de web a proiectului care va fi si platforma de schimb de bune practici intre organizatii de tineret.

Activitatile proiectului au loc in perioada 19-29 iulie 2018 in localitatea Caciulata, din judetul Valcea.

Articolul precedentSterilizeaza și salvează!
Articolul următorBalcaniada de seniori, sase medalii pentru atletismul valcean !