Gheorghe Smeoreanu dedică un volum de scrisori lui Petre Tănăsoaica alături de care a fondat, împreună cu alți șase vâlceni, primul ziar privat independent din România.
Scriitorul a rememorat cu acest prilej, începuturile ziarului născut în locuința sa, nopțile de creație, discuții și întrebări, tirajul spectaculos al primelor ediții și apariția primului articol „monden”.
Despre prieteniile legate, începuturi și situații, unele amuzante, articole scrise pe șervețele și întrebarea dacă presa este cea care i- a îndepartat pentru totdeauna, au vorbit Gheorghe Smeoreanu și invitații săi, Silviu Popescu și Ion Predescu.
„Petre a fost un vrăjitor al oamenilor”, a declarat cu prilejul lansării Silviu Popescu, amintindu- și cu umor de momentele care au făcut parte din istoria ziarului vâlcean și care au dat naștere cărții scrise de Gheorghe Smeoreanu, „Scrisori către Petre Tănăsoaica”.
Profesorul Ion Predescu a vorbit despre prietenia lui Nicolae Manolescu și a lui Petre Tănăsoaica, venirea acestuia din urmă în lumea jurnalistică și condiția criticului de artă, o provocare grea, pe care și- a asumat- o.
„Curierul de Vâlcea” este primul cotidian privat independent din România postrevoluţionară.
Are opt membri fondatori: Gheorghe Smeoreanu, scriitor, Traian Dobrinescu, scriitor, Silviu Popescu, jurnalist, directorul cotidianului „Curierul de Râmnic”, Petre Ungureanu, avocat, fost prefect, Ioan Barbu, scriitor, Petrinel Stefănescu, publicist; Dan Manolachescu, profesor, Petre Tănăsoaica, jurnalist.
Ziarul a apărut în România pe 19 ianuarie 1990. Tipărirea ziarului s- a făcut în Bucureşti.
Gheorghe Smeoreanu a lansat și ideea unui festival de poezie dedicat colegului și prietenului Petre Tănăsoaica.