Harta României Mari a fost  realizata din torțe de locuitorii si invitatii din Vaideeni, Valcea. Este modalitatea aleasa de Asociația Culturală Moștenitorii pentru a sărbători o sută de ani de la Marea Unire din 1918.

În comuna vâlceană Vaideeni au continuat manifestările dedicate Centenarului Marii Uniri. Sâmbătă, la Monumentul Eroilor, invitatii au participat la crearea, cu ajutorul facliilor, a Romaniei Mari, celebrand astfel alaturi de locuitori Centenarul Marii Uniri.

Intalnirea, organizata de Asociația Culturală Moștenitorii, Fundația Vaideeni, Primăria Vaideeni, Inspectoratul Școlar Vâlcea, Școala Gimnazială Luca Solomon din Vaideeni și Palatul Copiilor din Vâlcea .

“In urma cu 100 de ani, străbunii realizau visul secular al națiunii române. Astăzi, noi avem onoarea și bucuria de a fi generația Centenarului Marii Uniri. Haideți să dăm mână cu mână și împreună să conturăm harta României Mari și să celebrăm astfel Centenarul Marii Uniri! Fie ca flacăra făcliilor ce le vom aprinde să lumineze hotarele țării și să ducă la ceruri omagiul pe care îl închinăm Eroilor Neamului”, declara organizatorii evenimentului denumit  “Eroii sunt memoria vie a istoriei noastre”.

 

 

Articolul precedentDance for Kindness, in Ramnicu Valcea
Articolul următorPosturi scoase la concurs la Direcţia Generală de Asistenţă Socială Vâlcea