Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență General Magheru al județului Vâlcea au intervenit în localitatea Drăgășani, pe strada Tudor Vladimirescu, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată.

Până la stingerea incendiului a ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 4 ha. După aproximativ o oră și jumătate de la sosirea pompierilor de la Vâlcea la locul intervenției, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage la bunuri situate în apropiere.

Cercetările preliminare arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma folosirii focului pentru igienizarea terenului de resturi vegetale, acesta scăpând de sub control.

O altă intervenție a avut loc în localitatea Laloșu, sat Berbești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje.

Până la stingerea incendiului, au ars : două depozite de furaje construite din stâlpi de beton, pentru susținere, cu învelitoare din placi de azbociment în suprafață de aproximativ 200 mp.; un depozit, de furaje de aproximativ 4 tone de baloți de paie și 500 kg. de coceni.

La intervenție au participat și două echipaje ale Gărzii de intervenție Balș și respectiv SVSU Laloșu.

După mai bine de două ore de la sosirea echipajelor la locul intervenției, incendiul a fost stins, înainte ca acesta să producă și alte pagube.

Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma folosirii în mod intenționat a unei surse de aprindere de către o persoană necunoscută.

A fost nevoie de intervenție și pentru stingerea unui incendiu în localitatea Roești, sat Ciocâltei.

Flăcările s-au declanșat la acoperișul unei case construit din lemn cu învelitoare din țiglă, pe o suprafață de aproximativ 50 mp. și s-a degradat tavanul casei pe o suprafață de 20 mp.

După aproximativ două ore de la sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage și la alte bunuri din gospodărie.

Cercetările efectuate la fața locului arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma neizolării corespunzătoare a coșului pentru evacuarea fumului față de elementele din lemn ale acoperișului.

Articolul precedentIncendiu la o fabrică de mobilă in Vlădești
Articolul următorTabăra de pictură „Tradiții Academice” , la Memorialul „Nicolae Bălcescu”