Muzeul Memorial „Nicolae Bălcescu”, în parteneriat cu Liceul Academic de Arte Plastice „Igor Vieru” din Chișinău, Republica Moldova, organizează în perioada 1-10 octombrie 2018, la Conacul Bălceștilor, proiectul educațional-artistic Tabăra de Pictură „Tradiții Academice”.

La acest proiect vor participa elevi ai liceului însoțiți de cadre didactice care, în cursul taberei vor realiza picturi și desene în aer liber, inspirați de frumusețea parcului Conacului Bălcescu și de culorile toamnei.

Totodată, tabăra le oferă tinerilor din Republica Moldova posibilitatea de a cunoaște patrimoniul cultural din județul Vâlcea.

Vor participa: Romaniuc Maxim, Malerciuc Maxim, Cibuc Vlada, Demian Cristina,Leagul Carolina, Eva Olga și lector Ghimpu Anatol.

Deschiderea taberei de creație va avea loc luni, 1 octombrie de la ora 18 la Galeria de Artă „Constantin Iliescu” din incinta Consiliului Județean Vâlcea cu ocazia vernisajului expoziției de pictură a elevilor Liceului Academic de Arte Plastice „Igor Vieru” din Chișinău.

Expoziția de pictură și deschiderea taberei sunt organizate în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vâlcea.

Articolul precedentIncendiile, tot mai frecvente în județul Vâlcea !
Articolul următorDouă spectacole la Teatrul „Anton Pann”