Managerul Teatrului Anton Pann din Ramnicu Valcea, Adrian Roman, va parasi institutia. Se arata intr- un comunicat remis astazi.

Adrian Roman ocupa, incepand cu luna mai a acestui an, functia de director interimar al Teatrului Anton Pann.

Cel mai recent spectacol montat de Adrian Roman pe scena ramniceana a fost Un dusman al Poporului, scrisa de Henrik Ibsen.

Pentru mine, această conferință s-ar putea să fie ultima conferință de presă în ipostaza de manager și chiar regizor la acest teatru. Am avut demult în cap acest text („Un dușman al poporului” ) spre a-l face ca un spectacol de despărțire de Anton Pann. Nu știu exact de ce mi-a venit în cap această idee, cred că de multe ori, în anumite situații, eu m-am simțit ca un dușman al poporului! E o piesă care vorbește despre niște situații care sunt foarte pertinente și azi.

… Eu nu-mi doresc să fiu manager al Teatrului Anton Pann veșnic! … Nu asta îmi doresc!”, declara Adrian Roman intr- o conferinta de presa organizata inaintea spectacolului regizat recent la Teatrul valcean.

“Eu îmi doresc ca o linie artistică a teatrului să poată fi continuată pentru ca actorii să aibă o continuitate în demersul lor artistic.Demersul nostru a fost de a fi un teatru european, dar nu la nivel declarativ, cu spectacole care se jucau, de pildă, într-o seară ,la Râmnicu Vâlcea, la Anton Pann, în aceeași seară, să se fi jucat la Londra, la Apollo.

Deci nu doar situații de entertainment, să ne distrăm ci și să ne îngândurăm puțin. Să plecăm cu niște gânduri. Cred eu că este una din datoriile sociale ale teatrului. În partea asta, stă zona educativă, evident, indirectă să ne facă martorii unor experiențe limită ale oamenilor din lumea de azi, abordate cu curaj, din punct de vedere actoricesc și regizoral. Asta e linia pe care mi-aș dori că Anton Pann să continue ”, a mai spus regizorul.

Printre evenimentele si spectacolele regizate de Adrian Roman se regasesc:

Pentru prima oară pe scena unui festival international în 2002 cu “ZBORUL – CE FERICIRE!” de Doru Moţoc

Realizat în 2003 “HOŢUL DE MĂRGĂRITARE” de Valeriu Anania, în 2011 fiind invitat într-un turneu prin județul Cluj, culminând cu o reprezentație pe scena Naționalului Cujean

“TREI SURORI” de A.P. Cehov, care a urcat pe scena Palatului Cotroceni

“pe scurt: CARAGIALE” după I.L. Caragiale, care a deschis stagiunea în 2013 la Berlin

“RESPIRĂ” de Duncan Macmillan cu o stagiune permanentă pe scena teatrelor bucureștene

“YEN” de Anna Jordan cu aprecieri la superlativ din partea critiicii de specialitate

“TOATE LUCRURILE MINUNATE”

“Un dușman al poporului” de Henrik Ibsen.

 

Articolul precedentTanar banuit de agresiune sexuala, retinut de politie
Articolul următorCod Galben de ploi in aceasta seara in Valcea