Mandate de percheziție, zeci de tone de pește confiscat în București, Vâlcea și alte 12 județe din România (Constanța, Călărași, Dâmbovița, Argeș, Ilfov, Tulcea, Prahova, Brașov, Brăila, Buzău, Giurgiu și Maramureș).

Polițiștii români, alături de cei din Italia, Spania, Franța și Ungaria pun în aplicare peste 150 de mandate de percheziție domiciliară, în vederea documentării activității infracționale a unui grup organizat, care se ocupa cu activități ilegale din domeniul pescuitului, achiziției, transportului și comercializării peștelui, impropriu consumului.

În România, polițiștii pun în aplicare 115 astfel de mandate de percheziție.

Dosarul este instrumentat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța. Având în vedere complexitatea cauzei, precum și caracterul transfrontalier, cazul a fost deschis la nivelul EUROJUST, fiind efectuate anchete în Italia, Spania, Franța, Ungaria și Portugalia, coordonate direct de EUROJUST și EUROPOL.

Produsele piscicole erau obținute din ape în care pescuitul era interzis, peștele din acele zone fiind impropriu consumului.

Ulterior, cantitatea rezultată în urma braconajului piscicol era depozitată și transportată fără a avea autorizație sanitar-veterinară, așa cum impune legislația europeană și română în domeniu.

În urma investigațiilor a fost blocat accesul pe piața românească a 30 de tone de pește, impropriu consumului, a cărui valoare s-ar fi ridicat la aproximativ 600.000 de lei.

Documentarea activității infracționale a fost efectuată de polițiști din cadrul Direcției de Ordine Publică, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., Inspectoratului de Poliție Județean Arad, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Române, Autorității Naționale Sanitare Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor și Direcției Generale Antifraudă Fiscală din cadrul A.N.A.F.

Articolul precedent„Forever Love“, la Râmnicu Vâlcea
Articolul următorRâmnicenii celelebrează 631 de ani de la prima atestare documentară a orașului