Ziua Drapelului Național a fost sărbătorită astăzi, 26 iunie 2020, la Râmnicu Vâlcea printr-o ceremonie publică de înălțare a steagului României pe catarg  în fața Instituției Prefectului.

Au fost prezenți, alături de Prefectul Județului Vâlcea, Tiberiu Costea, oficialitățile județului, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Nichita-Adrian Oroș, precum și parlamentari vâlceni.

Imagine

Ceremonia a fost organizată de Instituţia Prefectului Vâlcea cu sprijinul Centrului de Perfecţionare Geniu şi EOD „Panait Donici”, în condiții speciale din cauza pandemiei de COVID19, care a impus respectarea de către participanți a măsurilor de protecție împotriva răspândirii virusului SARSCoV2.

Drapelul tricolor a fost folosit prima data în Ţara Românească în 1834, ca steag de luptă, când domnitorul Alexandru Ghica a prezentat sultanului spre aprobare modelul drapelelor şi pavilioanelor navale de luptă.

În 1848, steagul tricolor a fost adoptat de către revoluționari ca drapel al Țării Românești în următoarea ordine cromatică: albastru-galben-roşu, semnificând „libertate, dreptate, frăţie”.

 

Sursa: Realitatea de Valcea

Articolul precedentConstantin Rădulescu: Vrem să știm că drapelul a pornit de la noi, de la Vâlcea
Articolul următorMinistrul Agriculturii prezent în județul Vâlcea într- o vizită de lucru