Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oroș, împreună cu Secretarul de Stat Aurel Simion și Directorul General al APIA, Adrian Pintea, a avut astăzi o întâlnire cu reprezentanții subordonatelor din județul Vâlcea.

Pe ordinea de zi s-au aflat principalele probleme din agricultură, au declarat oficialii:

– Analiza suprafețelor calamitate de secetă
– Măsurile din cadrul PNDR ce urmează a fi lansate
– Programele de susținere a fermierilor români derulate de MADR.

Imagine

Ministrul a fost prezent și la o fermă din Orașul Băbeni.

VIDEO

https://www.facebook.com/nechitaadrianoros/videos/266089374662822/

În perioda următoare, vom prezenta o serie de măsuri prin care Guvernul României va susține prin intermediul fondurilor europene economiile din zonele rurale în perioda post COVID19, a declarat recent Ministrul Oroș.

Vizita de lucru a continuat la Punctul de Comandă al Unității de Combatere a Căderilor de Grindină Oltenia-Drăgășani.

Imagine

Vizita a avut drept scop prezentarea activității desfășurate pe parcursul sezonului operativ 2020, cu cele 3 Grupuri de Combatere: Drăgășani, Segarcea și Vânju Mare (în configurație cu 17 Puncte de Lansare). 

Cu această ocazie, a fost prezentat un studiu de caz din data de 20.05.2020, în care unitatea a reușit să prevină căderile masive de grindină în zona protejată prin lansarea unui număr mare de rachete antigrindină, comparativ cu celelalte zone unde nu sunt amplasate sisteme antigrindină și în care pagubele au fost însemnate cantitativ.

Am apreciat efortul depus de personalul calificat încadrat în cadrul Unității, precum și modul de protecție al culturilor agricole aflate în zonele de combatere, a spus Adrian Oros.

Imagine

O nouă oprire a ministrului vâlcean a avut loc la Punctul de Lansare Antigrindină Mădulari din cadrul Grupului de Combatere Drăgășani, unde a fost prezentat modul de operare al lansatoarelor de rachete antigrindină și modul de depozitare al rachetelor.

De asemenea, a avut loc o simulare a unei intervenții active în atmosferă cu rachete-machetă.

Sursa: Realitatea de Valcea

Articolul precedentMinistrul Agriculturii alături de prefectul Tiberiu Costea la ceremonia de înălțare a steagului României în Vâlcea
Articolul următorVIDEO INTERVIU EXCLUSIV LIVIU DRAGNEA, Episodul 2. Cum au fost Dăncilă și Stănescu manipulați de Servicii