Una dintre stațiunile deschise turiștilor în tot timpul anului, Călimănești Căciulata, situată la 18 kilometri de Râmnicu Vâlcea, introduce în circuitul turistic un nou centru de relaxare.

La acest sfârșit de an a fost încheiată și recepţia pentru lucrările unui proiect mult așteptat, „Mirajul Oltului”.

Investiția a presupus extinderea infrastructurii turistice de agrement a staţiunii Călimăneşti – Căciulata.

“Un proiect complicat şi cu detalii de execuţie care au pus mari probleme. Pentru mine a fost una dintre marile provocări, însă până la urmă vom reuşi!”, declara anterior Președintele Consiliului Județean Vâlcea.

Proiectul, demarat in 2012, a întâmpinat probleme in ceea ce priveste implementarea, fapt ce a generat mai multe amânări de finalizare.

Motiv pentru care reprezentanții Județului Vâlcea au luat decizia de a prelua investiția.

În urma semnării, în aceste zile, a recepției încheierii lucrărilor, Parcul acvatic şi Parcul de agrement și sport Jiblea vor putea funcționa încă din primele zile ale anului 2019, anunță Constantin Rădulescu.

Aflat într- o stațiune care poate să folosească avantajele oferite de potenţialul turistic natural, noul centru va diversifica astfel oferta turistică, crescând și numărul de turişti care vizitează staţiunea.

Parcul acvatic şi de relaxare cuprinde piscină interioară şi exterioară pentru adulţi şi copii, bazine cu apă dulce şi termală, tobogan și sală de fitness, în interior.

Cea de-a doua componentă cuprinde un parc de sport în zona Jiblea-Veche, cu terenuri de tenis, minifotbal, pistă pentru role, loc de joacă, un ponton şi un vaporaş pe Olt.

Consiliul Județean va demara și procedurile necesare pentru obținerea autorizațiilor de funcționare.

Valoarea totală a investiției s- a ridicat la suma de 22.208.824,55 lei.

Articolul precedentElena Ghițulete va cânta la Ocnele Mari în noaptea dintre ani
Articolul următorS.C.M. Rm. Vâlcea a câştigat Memorialul „Constantin Tită” !