Viceprimarii Râmnicului, Virgil Pîrvulescu și Andrei Gheorghiu, au fost votați astăzi în ședința Consiliului Local.

Votul pentru viceprimarii Râmnicului a avut loc în lipsa membrilor PSD și PER,  care au decis să părăsească sala Filarmonicii Vâlcene în care a avut loc ședința de astăzi.

Aceștia din urmă au fost însoțiți de primarul Mircia Gutău care și- a exprimat nemulțumirea față modul în care a decurs ședința.

Unul dintre momentele sensibile ale ședinței a fost și acela în care președintele de ședință l- a invitat pe primarul Mircia Gutău să părăsească prezidiul pentru a lua loc în sală, justificând această invitație prin faptul că în Codul Administrativ  nu este specificat faptul că primarul trebuie să facă parte din prezidiu.

Imagine

De astăzi sunt viceprimarul municipiului Râmnicu Vâlcea, alături de colegul meu, Andrei Gheorghiu!

În ședința extraordinară de astăzi a Consiliului Local domnul primar a refuzat să respecte legea!

După ce președintele de ședință l-a invitat să ia loc lângă consilierii locali, domnul primar a izbucnit și a refuzat să participe la restul ședinței. Potrivit Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației alegerea viceprimarilor NU are nevoie de avizele comisiilor de specialitate, lucru pe care edilul nu vrea să-l înțeleagă.

Domnul primar și consilierii PER și PSD au părăsit sala, în mijlocul ședinței, gest care denotă indiferența acestora față de cetățenii orașului Râmnicu Vâlcea. Pur și simplu domnul primar nu poate accepta că nu mai poate să comande hotărârile Consiliului Local. Acesta continuă să blocheze activitatea din Primărie fără nici un sens!

Edilul și consilierii PER și PSD nu au dorit alegerea viceprimarilor, nu au dorit organizarea comisiilor de specialitate, nu au dorit dezvoltarea orașului nostru. Alianța pentru Râmnic a continuat să-și facă treaba, potrivit legii și total transparent. Am decis să arătăm votul nostru la cameră, pentru că trebuie să știți cu exactitate ceea ce se întâmplă în ședințele Consiliului Local.

Astfel, de astăzi sunt viceprimarul municipiului Râmnicu Vâlcea, alături de colegul meu, Andrei Gheorghiu.

Vom face tot ceea ce ne va stă în putință pentru a dezvolta orașul nostru și pentru a duce la îndeplinire planurile noastre din campania electorală.

Ne așteptăm ca edilul și echipa sa de consilieri să conteste decizia adoptată în mod legal de către Consiliul Local, blocând în continuare, cu bună știință activitatea acestuia. Rămânem tari și nu ne sperie nimic.

Vă mulțumim pentru încrederea și susținerea acordată!

Partidul Național Liberal va lupta, la fel ca în Consiliul Local, și în Parlament!- Virgil Pîrvulescu.

În această seară și președintele PNL Râmnicu Vâlcea, Claudia Mihaela Banu, a transmis un mesaj râmnicenilor.

Imagine

Astăzi 11 noiembrie 2020, în ședința Consiliului Local, am impus prin vot, voința cetățenilor din Râmnicu Vâlcea. Virgil Pirvulescu pentru Râmnicu Vâlcea și Andrei Gheorghiu au fost aleși viceprimari.
Împreună, așa cum ne-am angajat, Deschidem Orasul- Claudia Mihaela Banu

Un mesaj în urma votului pentru noii viceprimari a transmis și Președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican:

Le urez succes domnilor viceprimari, Virgil Pirvulescu pentru Râmnicu Vâlcea și Andrei Gheorghiu, aleși astăzi prin votul majorității din Consiliul Local Râmnicu Vâlcea.

Imagine

Alianța Pentru Râmnic are obligația de a pune pe ordinea de zi acele proiecte care sunt necesare municipiului Râmnicu Vâlcea și prioritare pentru binele locuitorilor.

Am discutat cu domnul Pîrvulescu despre acțiunile prioritare pe care le va avea în noua sa calitate de viceprimar și sunt convins că dorințele alegătorilor, care l-au votat, vor fi îndeplinite cu celeritate”.- Cristian Buican

 

Sursa: Realitatea de Valcea